Abdüllatif Şener Sert Konuştu

Abdüllatif Şener Sert Konuştu

Türkiye Partisi lideri Abdüllatif Şener Teke Tek'te Fatih Altaylı'ya konuştu. Şener eski yol arkadaşlarına çok sert eleştirilerde bulundu...

AK Parti'den ayrıldıktan sonra uzun süren parti kurma çalışmalarını tamamlayan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Teke Tek'te Fatih Altaylı'nın konuğu oldu.

Eski partisini sert sözlerle eleştiren Şener, "AKP bana göre bitmiş, misyonunu tamamlamıştır. 2007 seçimlerinden sonra da iyi yaptığını söylebileceğiniz hiç bir icraatı yoktur. Ortaya yeni koyduğu bir şey yok. 2007'den önce elde ettiği kredileri kullanıyor. Yabancılaşma politikasından, kutuplaşmaya kadar genel başkanı ile benim çizgim arasında büyük bir ayrışma yaşandı." diyerek 2002 ve 2004'teki seçimlerde bile AK Parti propagandası yapmadığını söyledi. Siyasette kutuplaşmadan şikayetçi olan Şener, kendi siyaset anlayışıyla ilgili olarak da "Ayrıştırmaya sebep olacak açıklamalar yapmadım. Mevcut iktidar diğer partilerle birlikte uç siyaset yapıyor. Seçmeni uçlara çekip, kimlik siyasetine dayalı siyaset yapıyorlar. AK Parti'nin, her üç ayda bir anket yapıldığında oylarının düşeceği görülecektir. Kimlik siyaseti yapılarak ayakta kalınacağına inanmıyorum. Ben şimdi topluma doğruları fısıldıyorum." dedi.

Bakanlık yaptığı dönemde kamuoyunda çok tartışılan Özelleştirme İdaresi'nin yönetiminin değiştirilmesiyle ilgili de bilinmeyenleri anlatan Şener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özelleştirme İdaresi'ni kimse benden almadı, ben vermedim. Sayın Başbakan'la ilk iki haftada anlaşmazlığa düştük. Ben o koşullarda özelleştirmenin yolsuzluklardan arındırılmış olacağına inanmadım. Özelleştirme dosyasını aldım ve Başbakan'a 'Buyur alın' dedim. Mevcut hükümetin yapmış olduğu hiçbir özellştirmenin altında imzam yoktur. Doğru yapıldığına da inanmıyorum. Galataport da limanların yabancılaşmasının sembolik haliydi. Amerika'da bile limanların özelleştirilmesine izin vermiyorlar. Arapların almaya çalıştığı bir liman yüzünden Senato ayağa kalktı. Ekonomik sıkıntı olmasa elimizde banka bile kalmayacaktı. "

Fatih Altaylı'nın yaşadığı sıkıntılara rağmen neden partiden ayrılmadığı yönündeki sorusunu cevaplayan Şener, "Ortaya bir yanlış çıktığı zaman hemen yer değiştirilmez siyasette. Bir iyileşme umudu taşırsınız. Nihayet olmadığı zaman ayrılmayı düşünürseniz. Boşanma davaları bile yıllar sürüyor. Ama benim çizgimde bir kırılma yok." dedi.

Türkiye Partisi lideri Şener, hükümetin Meclis'te geri adım attığı mayınların temizlenmesi ihalesiyle ilgili yasa tasarını de değerlendirirken şunları söyledi: "Suriye sınırında mayınlı arazinin temizlenmesi ve tarım arazisi olarak kullanımı için İsrailli bir firmaya verilmesi için hazırlanan yasa tasarısı Meclis'te komisyona geri çekildi. Bu yasa tasarısından rahatsızlık duymayan hiçbir milletvekili yoktur. AK Parti milletvekilleri bile rahatsız olduğu için geri çekildi. Bu ileride yeniden Genel Kurul'a getirilmeye çalışılacaktır. Hiçbir ihale için yasa çıkarılmamalı aslında. Başbakan da bunun Yüce Divanlık olduğunu bildiğinden ihale için yasa çıkarılmasını istiyor."

Etiketler :