Abdüllatif Şener'e Eşbaşkanlık Teklifi

Abdüllatif Şener'e Eşbaşkanlık Teklifi

Ankara kulisleri kıpır kıpır. DP lideri Cindoruk çıkış arıyor. Kulislerde bu iki teklifin yankıları konuşuluyor.

 

Merkez sağı diriltme arayışı hız kazandı. Demokrat Parti (DP) lideri Hüsamettin Cindoruk partisini sürükleyecek isimler peşinde..

Cindoruk ve Mesut Yılmaz siyasetin ve hukuk dünyasının tanınmış iki ismine 'partinin başına geç' teklifini götürdü..

Mesut Yılmaz, Şener'e ne teklif etti? Peki Şener nasıl bir cevap verdi. Sabah yazarı Mahmut Övür çarpıcı kulis haberlerini bugünkü köşesinde yazdı.

(...)Kulislerde konuşulanlara göre bir süre önce İstanbul Beyoğlu'ndaki 360 Restoran'da Prof. Dr. Süheyl Batum hocayla bir yemek yedi. Ve açık açık "Gel genel başkan ol" önerisi yaptı. Ama boşuna... Batum önünü göremediği için, "Şimdilik düşünmüyorum" diyerek kapıyı kapatmadan "Hayır" dedi. Ama yılların kurt politikacısı Cindoruk, bu fırsatı kaçırmadı: "Yahu, o zaman niye televizyonlara sık sık çıkıp lider gibi konuşuyorsun?"
Belki de aynı günlerde bir başka mekânda DP için çaba harcayan bir isim daha vardı; Mesut Yılmaz... Yılmaz, bir araya geldiği Abdüllatif Şener'e şöyle diyordu:
"Sayın Şener gelin DP'ye eşbaşkan olun..."
Teklif ilginçti ama asıl ilginç olan Şener'in cevabıydı: "Sayın Yılmaz, kaç eşbaşkandan biri olacağım..."
Konuşma orada bitti mi yoksa onlar da "Yahu biz neden AK Parti karşısında etkili bir siyaset üretemiyoruz" üzerine çeşitlemeler yaptılar mı bilmiyorum. Bildiğim tek şey, içinden geçtiğimiz süreçte küçük partilerin işi gerçekten zor ama ANAP'lıları bile içlerine sindirmeyen DP'nin işi daha da zor.
Buna bir de tabandan yükselen "Bizi ancak Tansu Çiller kurtarır" sesleri eklenince, aklıma, bugün yüzde 1'lerde dolaşan DP'yi yüzde 4'lere çıkartan Süleyman Soylu'ya parti büyüklerinin yaptıkları geldi.
Ve Orhan Veli'nin o güzel şiirini hatırladım: "Yazık oldu Süleyman Efendi'ye..."

Etiketler :