Abdurrahim Karakoç vefat etti

Abdurrahim Karakoç vefat etti

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören şair ve yazar Abdürrahim Karakoç vefat etti.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören şair ve yazar Abdürrahim Karakoç vefat etti. Karakoç isteği üzerine Taceddin Dergahı'na defnedilecek. Bunun için Bakanlar Kurulu'ndan kararname çıkarılması gerekiyor.



Abdürrahim Karakoç'un oğlu Türk İslam Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karakoç'un bugün hayatını kaybettiğini söyledi. Karakoç, 46 gündür Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Taceddin Dergahına gömülecek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şair Abdurrahim Karakoç'un isteği üzerine cenazesinin Taceddin Dergahı'na defnedileceğini söyledi. Arınç, Başbakan ile telefonla konuştuğunu, bunun için bir kararname çıkartılacağını ifade etti. Taceddin Dergahı'na daha önce de BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu defnedilmiş ve bunun için de kararname çıkarılmıştı.

Abdürrahim Karakoç'un özgeçmişi

1932 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Ekinözü köyünde doğan Abdurrahim Karakoç, çocukluk çağından itibaren şiire ilgi duymaya başladı. Elbistan Belediyesi'nde 1958-1985 yılları arasında muhasebeci olarak çalışan ve günümüz aşık tarzı şiirinin büyük ustalarından olan Karakoç'un ilk şiirleri Elbistan'da çıkan Engizek gazetesinde yayınlandı.

Temiz Türkçe ve hece vezniyle aşk, gurbet ve sosyal temalı şiirler kaleme alan Karakoç, ironik yazılarıyla geniş kitlelere hitap etti.

''Mihriban'' unutulmazlar arasında

Yazdığı şiirilerden bazıları bestelenerek birçok sanatçı tarafından seslendirilen Karakoç'un bestelenen eserlerinden ''Mihriban'', unutulmaz türküler arasında yerini aldı. ''Yasaklı Rüyalar'', ''Gerdanlık-I-II-III'', ''Parmak İzi'' adlı kitapları bulunan ünlü şairin ''Çobandan Mektuplar'' adlı denemesi de basıldı.

Ünlü şair ve yazar Karakoç'un eserleri şunlar:

Şiirleri: Hasan'a Mektuplar (1965), Hasan'a Mektuplar ve Haberler Bülteni (1967), El Kulakta (1969), Bütün Şiirleri (1973), Vur Emri (1975), Kan Yazısı (1978), Şiirler (1981), Suları Islatamadım (1988), Dosta Doğru (1988), Gökçekimi (1991)

Yazıları: Düşünce Yazıları (1990), Beşinci Mevsim (1990)

Abdurrahim Karakoç, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Erdoğan'dan oğluna taziye

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden şair Abdurrahim Karakoç'un oğlu Türk İslam Karakoç'u telefonla arayarak başsağlığı diledi.

Karakoç'un ardından ne dediler:Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şair ve yazar Abdürrahim Karakoç'un vefatı ile ilgili, ''Biz onu hep iyi ve doğru bildik. Bize güzel şeyleri hatırlattı. Kocaman şair yüreğini bizlere bırakarak gitti. Rabbim cennetine koysun. çocuklarının dostlarının, sevenlerinin başı sağolsun'' dedi.

Arınç, şunları kaydetti: ''Ben Abdürrahim ağabeyi uzun zamandır tanırdım. Kendine has sade üslubuyla yazdığı makaleleri, yorumları bana hep yol gösterici olmuştur. Şiirinden aldığım hazzı tarif edebilmem nerede ise imkansız. Mihriban gibi bir şiiri edebiyat dünyamıza kazandıran bir buyuk gönül insanıydı. Kim bilir kaç kişi onun şiirinin satırları arasına sıkışan dev mana ile yüreğinde büyüttüğü aşkı özgürce haykırabildi. Kim bilir kaç kişi yüreğine sığdıramadığı devasa sevdasına Mihriban şiiri ile hudut çizdi.

O hem yazıları ile hem şiiri ile hep kenarda kalan, oyunun dışına itilen insanların sesi oldu. Hep hakki savundu, haktan yana durdu. Bu memlekete ve bu memleketin insanına ait değerlerin savunucusu oldu.''

''Yüzünde teslim olmuş insanlarda görülebilen bir huzur vardi''

Abdürrahim Karakoç'un hastaneye kaldırıldığını duyunca hemen ziyaretine koştuğunu anlatan Arınç, Karakoç'un, kurumuş bir dala dönüşen vücuduna aldırış etmeden hasta yatağında kendisini muhabbetle karşıladığını belirtti.

Bülent Arınç, şöyle devam etti: ''Öyle içten ve güzel bir sohbet ettik ki o anın bitmesini hiç istemedim. Hastalığı ağırlaşmıştı, kendisi de bunu farkındaydı. Ancak yüzünde teslim olmuş insanlarda görülebilen bir huzur vardi. Gönlünde sevgililerin en sevgilisi ile buluşacak olanlardaki coşku ve heyecan vardı. Biz onu hep iyi ve doğru bildik. Bize güzel şeyleri hatırlattı. Kocaman şair yüreğini bizlere bırakarak gitti. Rabbim cennetine koysun. Çocuklarının dostlarının, sevenlerinin başı sağolsun.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum