Abdurrahim Karakoç'un son durumu nasıl?

Abdurrahim Karakoç'un son durumu nasıl?

Usta şair Abdurrahim Karakoç uyutularak solunum cihazına bağlandı.

Akciğer enfeksiyonu olan ünlü şair Abdürrahim Karakoç'un iyileşmesi için yoğun tedavi sürerken, doktorların, solunum cihazına bağlıyken uyanık halde bulunmasının beklenilen etkiyi azalttığını ifade etmeleri üzerine Karakoç önceki gün uyutularak cihaza bağlandı. Ziyaretlerin yasaklandığı Karakoç'a, tüm dostlarının duası bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta solunuma dayalı rahatsızlık dolayısıyla hastaneye kaldırılan Abdurrahim Karakoç, sevenlerini üzmüş ve Karakoç'un oğlu Enderhan Karakoç, babasının yoğun bakımda bulunduğunu belirterek “sevenlerinin duasını beklediklerini” ifade etmişti.

Karakoç, ocak ayı içerisinde Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde de zatürre tedavisi görmüştü. Ünlü şair, düşme sonucu ortopedik rahatsızlık yaşamış, bu süreç içerisinde enfeksiyon sorunuyla karşılaşmıştı. Karakoç'un oğlu Enderhan Karakoç, babasının vücudunun yorgun düştüğünü belirterek, “Yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Doktorlar elinden geleni yapıyor. Şu anda dua etmekten başka bir şey yok. Sevenlerinin de duasını bekliyoruz" dedi.

Dedesi, babası ve kardeşleri de şair olduğu için küçük yaşlarda şiire merak salan Abdurrahim Karakoç, ilk şiir kitabını 1964 yılında 'Hasan'a Mektuplar' ismiyle çıkardı. 12 şiir kitabı bulunan ünlü şairin en bilinen şiirleri ise 'Mihriban', 'Açık dilekçe', 'Hakim beğ', 'Hasan'a mektup' ve 'Mebus beğ'. Karakoç, Yeni Akit gazetesinde günlük yazılar yazıyor.

Haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.