ABD'yi sarsan patlama

ABD'yi sarsan patlama

ABD, San Francisco kentindeki havaalanı yakınında meydana gelen şiddetli patlama ile sarsıldı.

Görgü tanıkları, uluslararası San Francisco Havaalanı yakınındaki patlamadan sonra San Bruno Mahallesini ''alevlerin yuttuğunu'' belirttiler.

Askeri helikopter ve uçaklar ile itfaiye ekiplerinin yangını söndürmek üzere bölgeye gönderildiği, mahallenin üzerinden yükselen alev ve dumanların kilometrelerce öteden görülebildiği bildirildi.

PATLAMADA 1 KİŞİ ÖLDÜ

ABD'nin San Francisco kentindeki havaalanı yakınında meydan gelen şiddetli patlamada 1 kişinin öldüğü bildirildi. Yerel yetkililer ve görgü tanıkları, patlamanın ardından 30 kadar kişinin de yaralandığını belirtti.

53 EV YIKILDI, 120 EV HASAR GÖRDÜ


ABD'nin San Francisco kentindeki havaalanı yakınında meydana gelen şiddetli patlamada 53 evin yıkıldığı bildirildi.

Yerel yetkililer, havaalanı yakınlarındaki San Bruno mahallesinde bulunan 120 evin de hasar gördüğünü kaydetti.

Patlamanın, havaalanı yakınlarındaki San Bruno mahallesinde, yeraltına döşenmiş uzun doğalgaz boru hattında meydana geldiği sanılıyor.

Yetkililerin, mahalle sakinlerini acilen tahliye ettiği belirtilirken, yaralıların yakınlardaki hastanelere götürüldüğü ifade edildi.

Patlamanın ardından geçen saatlere rağmen alevlerin hala söndürülemediği, yüzlerce itfaiyecinin yangınla mücadelesinin devam ettiği de kaydedildi.

Görgü tanığı Tina Dialoia, alçaktan uçan bir uçağın sesine benzer bir ses duyduğunu, ardından evin sallanmaya başladığını anlattı.

Patlama sırasında bebeği ile evinde olduğunu belirten Tina Dialoia, "Daha sonra bir başka patlama oldu. Evden çıktım, gökten birşeyler düşüyordu" ifadesini kullandı.

Etiketler :