Acele edin, kemikleri çıkarıp...

Acele edin, kemikleri çıkarıp...

Bitlis'in Mutki ilçesindeki faili meçhullerle ilgili kazıda 12 insan kemiğine ulaşılması kayıp yakınlarını harekete geçirdi.

Savcıya başvurup jandarma karakolunun bahçesinde de kazı yapılmasını isteyen aileler, "Birçok insanı burada açtıkları çukurlara gömdüklerini biliyoruz. Acele etmezseniz kemikleri çıkarıp imha edebilirler." dedi. İHD Bitlis Şube Başkanı Hasan Ceylan, görgü şahitlerinin beyanları doğrultusunda karakol çevresinde 4 yerde daha kazı yapılacağını söyledi. Bitlis Baro Başkanı Enis Gül de kendilerine başvuran kayıp yakınlarına hukuki konularda yardımcı olacaklarını belirtti.

Bitlis ve çevre il ve ilçelerinden çok sayıda kayıp yakını DNA örneklerinin alınıp, çıkarılan kemiklerle karşılaştırılması için savcılara başvurmaya başladı. 1992 yılında teslim olan ve karakol bahçesinde süründürüldükten sonra öldürüldüğü iddia edilen Alican Kızılkaya'nın yakınları ise savcıya başvurarak endişelerini aktardı. Alican Kızılkaya'nın kardeşi Mehmet Nuri Kızılkaya, "Mutki belediye personelleri ceset gömmeye şahit olmuş. Cesetlerin nerede gömüldüğünü biliyorlar. Yapılan kazı, görgü tanıklarının gösterdiği alanlardan sadece biri. Biz karakol bahçesindeki kemiklerin çıkarılıp imha edilebileceğini düşünüyoruz. Bunun için kazı çalışmasını yapan savcıya başvurduk, endişemizi dile getirdik." diye konuştu. İHD Bitlis Başkanı Hasan Ceylan kayıp yakınları ile faili meçhul cinayetlerin aydınlanması için mağdurların savcılara başvuruda bulunmasını istedi. Mutki'de kazı çalışmasına gözlemci olarak katılan Bitlis Baro Başkanı Enis Gül, kendilerine başvuruda bulunacak kayıp yakınlarına hukuki konularda yardımcı olacaklarını söyledi. Gül, "Bize başvuranları biz savcılığa yönlendiriyoruz. Savcılık saç ya da kan örneğinden DNA için numune alıyor. Soruşturmanın gizli devam ediyor olmasını önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

İSMAİL AVCI  - ZAMAN

Etiketler :