Açılışta öğrencilere şarap

Açılışta öğrencilere şarap

Sergi açılışında öğrencilere kazanda kaynatılmış sıcak şarap dağıtıldı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğrencilerin yaptığı resimlerden oluşan serginin açılışında öğrencilere kazanda kaynatılan sıcak şarap ikram edildi. Bazı öğretim üyeleri, kepçeyle şarap dağıtımının yapıldığı sergiye küçük yaştaki çocuklarıyla birlikte katıldı. Geçtiğimiz günlerde aynı üniversitenin İletişim Fakültesi'nde de öğretmen ve öğrencilerin birlikte katıldığı içkili kantin partisi yapılmıştı.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğrencilerin yaptığı resimler, geçtiğimiz perşembe akşamı organize edilen bir sergiyle tanıtıldı. Öğrencilerin el emeği göz nuru olan resimlerin tanıtımı için açılan sergide su gibi alkol tüketildi. Fakülte içerisinde sergi salonun bulunduğu alana önce içerisi şarap dolu bir kazan ile bir tüp getirildi. Ardından içi şarap dolu olan kazan katılımcıların ve öğrencilerin gözü önünde kaynatıldı. Daha sonra ateşten indirilen kazandaki şarap, sergiye katılanlara kepçeyle dağıtıldı. Sıcak şarabın dağıtıldığı sergi açılışına çok sayıda öğrenci ile öğretim görevlisi katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi'nin hemen girişinde açılan sergi salonundan yayılan sert kokudan dolayı bazı öğrenciler mide bulantısı yaşayarak istifra etti.

Güzel Sanatlar Fakültesi'nde eğitim gören ve isminin açıklanmasını istemeyen bir grup öğrenci, yaşananlara tepki gösterdi. Fakülteye eğitim almak için gittiklerini ancak zaman zaman bu tür içkili günlerin düzenlendiğini belirten öğrenciler, "Eğitim almak için geldiğimiz bu fakültede ne hikmetse bizlere terbiye ve eğitim yerine bütün kötülüklerin anası olan içki ikram ediliyor. Çağdaşlık, modern sanatçılık olarak bizlere lanse edilen bu tür organizasyonların okul dışında yapılmasını istiyoruz. Öğrencilere yönelik organizasyonlarda bu tür kötü alışkanlıkların teşvik edilmesi hoş değil." dedi.



CİHAN
 

Etiketler :