Açlık grevine mola veriliyor

Açlık grevine mola veriliyor

Sendikalar işçilerin yarından itibaren açlık grevine 26 Ocak Salı gününe kadar ara vereceklerini bildirdi.

Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, işçi ve memur sendikaları konfederasyon başkanlarının hükümetle olan görüşmelerini kolaylaştırmak için yarından itibaren açlık grevine 26 Ocak Salı gününe kadar ara vereceklerini bildirdi. 

 

İşçi ve memur konfederasyonlarının Türk-İş Genel Merkezi'nde yaptığı toplantının ardından, Türk-İş Genel Merkezi balkonundan işçilere seslenen Türkel, Tek Gıda-İş Sendikası olarak bu yola çıktıklarında yalnız olduklarını, ancak şimdi 6 konfederasyonun kendilerine destek vermesinden onur duyduklarını söyledi.

 

Türkel, şunları kaydetti: ''Başkanların hükümetle olan görüşmelerini kolaylaştırmak için yarından itibaren açlık grevine 26 Ocak Salı gününe kadar ara veriyoruz. Bu sürede hükümete çağrımız, daha büyük felaketler yaşanabilir, karda kışta... Biz 4-C'yi kabul etmiyoruz. Diyoruz ki biz 4-C'yi istemiyoruz. Aksi takdirde ölmek için buradayız.''

 

Konfederasyon başkanlarının balkona çıktığı sırada işçiler, ''ölmek var dönmek yok'', ''genel grev, genel direniş'', ''işçi-memur el ele genel greve'', ''birleşe birleşe kazanacağız'' şeklinde slogan attı.

 

 

 

Etiketler :