Açlık ve yoksulluk artıyor

Açlık ve yoksulluk artıyor

Raporda, Dünyada açlık ve yoksulluğun arttığı ve bunu önlemek için ortaya konulan hedeflere ulaşılmasının zor olduğu vurgulandı.

BM uzmanlarının Addis Ababa'da yayımladığı raporda, dünyadaki ekonomik ve mali krizden önce bile, BM Binyıl Kalkınma Hedefleri'nin ilki olan yoksulluğun azaltılması konusunda yol alınamadığı, mevcut krizin bu hedefe ulaşmayı çok daha zorlaştırdığı belirtildi.

 

"Yoksulluğu tekrar düşünmek" başlıklı raporda, Sahraaltı Afrikası'nda ve Asya'nın bazı bölgelerinde açlık ve yoksulluğun halen çok fazla olduğu, gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle 100 milyondan fazla kişinin, ekonomik kriz nedeniyle 2008-2009'da 200 milyon kişinin daha yoksul hale geldiği vurgulandı.

 

Afrika Ekonomi Komisyonu yetkililerinden Ardian Gauci, düzenlediği basın toplantısında Afrika'nın yoksulluğun azaltılması hedefine ulaşamayacağını, ancak Senegal, Gana gibi bazı ülkelerin bunu başarabileceğini belirtti. Gauci, Afrika'da yaklaşık 388 milyon kişinin günde bir dolardan daha az parayla yaşadığına, bu kişilerin sayısının 1981'de 212 milyon olduğuna dikkati çekti.

Etiketler :