Adalet Bakanlığı'ndan lojman açıklaması

Adalet Bakanlığı'ndan lojman açıklaması

Adalet Bakanlığı, lojman tahsis edilen hakim ve Cumhuriyet savcıları ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında herhangi bir ilişki bulunmadığını açıkladı.

Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, 31 Mart 2009 tarihli bazı basın yayın organlarında, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın'ın açıklamasına dayandırılarak verilen haberlerde, ''yerel seçimlerin oy sayım işlemleri sırasında yaşanan geçici aksama ile Adalet Bakanlığı arasında ilinti kurulduğu, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı'nın mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesine ait bir lojmanda oturmasının spekülasyon konusu yapıldığı'' kaydedildi.

Bakanlığın, lojman ihtiyacının karşılanamaması nedeniyle 2004 yılında Ankara, İstanbul ve İzmir'de bulunan birçok kamu kurumundan ihtiyaç fazlası lojmanlarını kendilerine devredilmesinin istendiği hatırlatılan açıklamada, bu süreçte Yargıtay Başkanlığının 3, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın da 5 daireyi lojman olarak kullanılmak üzere Adalet Bakanlığı'na tahsis ettiği belirtildi.

Söz konusu dairelerin Bakanlıkta ve Yargıtay'da görev yapan hakim ve Cumhuriyet savcılarına tahsis edildiği ifade edilen açıklamada, dairelerden birinin de birinci sınıf hakim olan Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı'na verildiği kaydedildi.

Açıklamaya, şöyle devam edildi: ''Kamu Konutları Yönetmeliğine göre, Bakanlığımızca kendilerine lojman tahsis edilen hakim ve Cumhuriyet savcıları ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında herhangi bir ilişki bulunmamaktadır. Nitekim, kira bedelleri Bakanlığımızca ilgililerin maaşlarından kesilerek Ankara Büyükşehir Belediyesinin hesabına yatırılmaktadır. Dairelerin yakıt ve aidat gibi giderleri de oturanlar tarafından ödenmektedir.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanı'nın Kamu Konutları Yönetmeliğine göre oturduğu lojmanın mülkiyetinin Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olması ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanı tarafından da açıklandığı üzere sisteme aynı anda çok fazla veri girişi yapılmasından kaynaklanan geçici aksama arasında bir bağ kurulmaya çalışılması ve bu hususun siyasi spekülasyon konusu yapılması üzüntü ile karşılanmıştır.''

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :