'Adam sen de' faciası bu

'Adam sen de' faciası bu

Şanlıurfa'da, 2 haftadır gaz sızıntısı şikâyeti yapılan ancak ekiplerin "Sorun yok" dediği akaryakıt istasyonu, bomba gibi patladı. 1 kişi öldü, 3'ü ağır 21 kişi yaralandı. 15 araç yandı. İstasyon sahibi ve 7 çalışan gözaltında

Şanlıurfa'da, iki haftadır "Gaz sızması var" diye şikâyet edilen ancak ekiplerin sorun tespit edemediği akaryakıt istasyonunda dün sabah büyük bir patlama meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin ilk belirlemelerine göre LPG sızıntısından kaynaklanan dev patlamada 1 kişi öldü, 3'ü ağır 21 kişi de yaralandı. İstasyon sahibi Mustafa Aydın, işletmecisi ve 6 çalışanı gözaltına alınırken, yerle bir olan tekstil mağazasında 2 milyon TL'lik zarar var.

DEPREM GİBİ HASAR...
Şanlıurfa'ya 5 kilometre uzaklıktaki Karaköprü beldesi dün güne korkunç bir patlamayla uyandı. Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu üzerindeki Aydın Petrol adlı akaryakıt istasyonunda, saat 08.15 sıralarında kulakları sağır eden bir patlama yaşandı. Saniyeler içinde alevler dört bir yanı sararken, ilk etapta terör saldırısı paniği yaşandı. Şiddetli patlama nedeniyle çevrede bulunan yaklaşık 100 ev ve işyerinde çökmeler oldu, binaların camları kırıldı, balkon korkulukları ve kapılar havaya uçtu. Ortalık savaş alanına dönerken istasyonun arkasındaki boşluk alanda veçevredeki 15 araç da tamamen yandı.

ENKAZDA YARALI ARANDI
Olay yerine polis, itfaiye, sivil savunma ve ambulans sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, sağlık ekipleri de etrafa saçılan moloz ve tekstil ürünleri arasında ölü ya da yaralıları aradı. Tam bir can pazarının yaşandığı olay yerinde, tekstil mağazasına perde getiren 40 yaşındaki araç şoförü Abdullah Sepürler'in (40) yanmış cesedi bulundu. Vatandaşların yer göstermesiyle molozların arasından ulaşılan bir yaralı da sedyeyle ambulansa alınarak hastaneye götürüldü. Yaralıların, tekstil mağazası ve akaryakıt istasyonu çalışanları, akaryakıt almak için istasyona gelen müşteriler ve çevreden geçen vatandaşlar olduğu belirlendi.

2'NCİ PATLAMA ŞÜPHESİ
İtfaiye ekipleri, soğutma çalışmalarına devam ederken, istasyondan bir anda yeniden yoğun dumanlar yükselmeye başladı. Bunun üzerine polis ekipleri güvenlik çemberini genişleterek, olası bir yeni patlama veya yangın ihtimaline karşı çevredeki ev ve iş yerlerini boşalttı. Binalara tek tek girerek, kimsenin kalıp kalmadığını kontrol etmeye çalışan ekipler, gazetecileri de bölgeden uzaklaştırdı. Patlama haberini alan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da olay yerine giderek enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. Vali Nuri Okutan, patlamada 1 kişinin öldüğünü belirterek, "Patlama nedeniyle ilgili net bir şey söylemek henüz mümkün değil. Ama işyeri sahibinin ve vatandaşların bir süredir gaz sızıntısı şikâyeti var. Teknik heyetler gelip incelemelerde bulunmuş, ama gaz sızıntısı tespit edememişler. Bizim edindiğimiz ilk izlenim; olayın bir terör olayı olmadığı tamamen LPG sızıntısından kaynaklandığı yönündedir" diye konuştu. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da "Durumları ağır olan 3 kişinin yaşaması en büyük sevincimiz olacak. Gerekli tedbirleri aldık" diye konuştu.

'2 GÜN EVVEL DE UYARDIK'
Yerle bir olan tekstil mağazasının sahibi Ömer Dağ ise isyanını şöyle dile getirdi: "İki hafta önce gaz kokusu nedeniyle akaryakıt istasyonunun sahibine bilgi verdim. Bir hafta sonra ekip getirttiğini ve sorun olmadığını söyledi. Ancak iki gün önce yine gaz kokusu vardı. Tekrar söyledim. Ancak aynı yanıtı aldım. Bugün de işyerine gelindiğinde koku varmış. Bir anda da patlama yaşanmış. Çalışanlarımdan 3'ü yaralandı. Ölen arkadaş da bize mal getirmişti." Konuyla ilgili olarak petrol istasyonunun işletmecisi Mustafa Aydın, İşletme Müdürü Halil Kılıç, petrol istasyonu çalışanı Ahmet Kolsuz, Mustafa Altuntaş, Veysel Kolsuz, Mustafa Aksoy, Yusuf Gürün ve Cuma Çiçek olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı. Öte yandan, patlamanın ardından evlerini boşaltan vatandaşlardan bazıları geri dönünce evlerine hırsız girdiğini iddia etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.