Adana Barosu, başörtülü avına çıktı!

Adana Barosu, başörtülü avına çıktı!

Star Gazetesi'nde yer alan bir iddia dikkat çekti. Ankara Barosu başkanlığı için bugün yapılacak seçimle ilgili şok bir karar aldı.

Star Gazetesi'nde yer alan bir iddia dikkat çekti.

Ankara Barosu başkanlığı için bugün yapılacak seçimde Demokratik Sol Avukatlar Grubu Başkan Adayı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ilginç bir karar alarak başörtülü oy kullanan avukatlar hakkında tutanak tutulması talimatı verdi. Feyzioğlu'nun seçilmesi halinde ise başörtülü oy kullanan bayan avukatlar hakkında soruşturma başlatmayı planladığı öğrenildi.

2005'TE DE YAŞANDI

Ankara Barosu'nun 2005'teki seçimleri sırasında oy kullanan 17 başörtülü bayan avukat hakkında da tutanak tutulması nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.AnkaraBarosu, başörtüsüyle oy kullanan avukatlara ceza vermedi. Sözkonusu kararında özgürlüklere vurgu yapan baro yönetimi, insanların giysilerinden niyetlerini anlamaya çalışmanın bir tür faşizm olacağını belirtti.

17 AVUKATA CEZA

Ancak Barolar Birliği bu kararı avukatlık Yasası'nda seçimlerde başı açık oy kulanacağına ilişkin herhangi bir hüküm bulunmamasına rağmen bozdu ve başörtülü avukatların disiplin koruluna sevk edilmesini istedi. Barolar Birliği'nin bu kararı karşısında direnemeyen Ankara Barosu Yönetim Kurulu, haklarında soruşturma açılan 17 avukata uyarı cezası verdi.

Star Gazetesi

Etiketler :