Adana Milletvekilleri

Adana Milletvekilleri

Adana'mızdan meclise göndereceğimiz vekillerimizi en derin sevgi ve saygılarımla içtenlıkle kutluyorum rabbım yar ve yardımcıları olsun bız beraberız inşallah

 

 

 

 

Necdet Ünüvar,

Necdet Ünüvar, 6 Haziran 1960'ta Adana Ceyhan'da doğdu. Babasının adı Halil, annesinin adı Müzeyyen'dir.

Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Necdet Ünüvar; Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. İç Hastalıkları ile Endokrinoloji ve Metabolizma ihtisaslarını Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamladı. Doçent ve profesör oldu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. 12.12.2002-08.05.2007 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

23. ve 24. Dönemde Adana Milletvekili seçildi. 6 Araştırma Komisyonunda görev yaptı: 3'ünde Başkanlık (Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı, Bilişim ve İnternet, Sağlıkta Şiddet), 1 Başkanvekilliği (Kayıp Çocuklar), 2 Üyelik (Muhsin Yazıcıoğlu). 2 İhtisas Komisyonunda görev aldı: 23. ve 24. Dönem Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaptı. 24. Dönemde de 31.01.2013 tarihinde Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığına seçildi. Ayrıca Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı olarak görevi devam etmektedir. Ünüvar’ın, Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu üyeliği de devam etmektedir.

Evli ve 3 çocuk sahibi olan Ünüvar'ın "Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıklarında Tedavi"," "Her Dem Erdem" ve "Dijital Siyaset" adlı 3 kitabı bulunmakta ve ingilizce bilmektedir.

Fatma Güldemet SARI
1970 Darende doğumlu. İlköğrenimini Adana Atatürk İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji’nde bitirdi.

1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu.

1996 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı.

1996 – 2010 yılları arasında İstanbul, Mersin ve Adana illerinde muhtelif projelerde mimar olarak çalıştı. Nurdağ Kireç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’de şirket ortağı. Aynı zamanda Sarılar Mimarlık Ltd. Şti.’de şirket ortağı ve mimari proje sorumlusu olarak çalışmaktadır.

Çok iyi derecede İngilizce bilmekte. Çeşitli vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır.

Aktif siyaset hayatına 2008 yılında AK PARTİ Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı.

2011 yılı genel seçimlerinde Adana 7. Sıra milletvekili adayı oldu.

2012 – 2014 yılları arasında AK PARTİ Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu. Milletvekili aday adayı olana kadar bu görevine aralıksız devam etti.

Sadullah Kısacık, 
1977 Yılı Adana Doğumlu.

Endüstri Yüksek Mühendisi, Yönetim Danışmanı

İşletme Fakültesinde Stratejik Yönetim alanında İşletme Yüksek Lisansını Tamamlayarak (MBA) Stratejist Ünvanını aldı.

Siyaset Hayatına 2002 Yılında Adalet ve Kalkınma Partisinin Kurulması ile başladı.

2005-2007 Yılları arasında AK Parti Yüreğir İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde Bulundu

2009-2011 Yıları arasında AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı Görevini Yürüttü.

2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Adana Seçim Koordinasyon Başkanlığı Yaptı.

Talip Küçükcan, 
Prof. Dr. Talip Küçükcan Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi; Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Müslümanlara Karşı Ayrımcılık ve Hoşgörüsüzlük ile Mücadele Özel Temsilcisidir. SETA Vakfı tarafından yayınlanmakta olan uluslararası Insight Turkey Dergisinin Genel Yayın Yönetmenidir.

Talip Küçükcan 1963 yılında doğdu. Kadirli İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdi. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu (1986). Londra Üniversitesi'nde Yüksek Lisans (1990); Warwick Üniversitesi'nde doktora yaptı (1997). Aynı üniversitede iki yıl süre ile İngiltere, Almanya, Hollanda ve Fransa’daki Türk gençleri üzerine doktora sonrası çalışmalar yürüttü.

1999 yılında Türkiye’ye dönerek İslam Araştırmaları Merkezi’nde çalışmaya başladı. 2007 yılında Marmara Üniversitesi'ne öğretim üyesi olarak atandı. 2006 yılında SETA Vakfı’nın kuruluşunda yer aldı. Talip Küçükcan YÖK Başkan Danışmanlığı, SETA Vakfı Toplumsal Araştırmalar Koordinatörlüğü ve Dış Politika Direktörlüğü, Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü görevlerinde bulundu. TRT Haber'de AÇI programında yorumculuk yaptı.

Talip Küçükcan yükseköğretim politikaları, Türk dış politikası ve Ortadoğu siyaseti, din-devlet ilişkileri, laiklik, din özgürlüğü, Avrupa Birliği ülkelerindeki Türkler, kültürel kimlik ve entegrasyon konularında çalışmalar yürütmektedir. Küçükcan'ın aşağıdaki yayınları mevcuttur:

Türkiye’de Yükseköğretim: Karşılaştırmalı Bir Analiz

Yükseköğretimde Kalite Güvencesi

Politics of Ethnicity, Identity and Religion: Turkish-Muslims in Britain

EuroTurks and Turkey-EU Relations: The Dutch Case

Turks in Europe: Culture, Identity, Integration

Mehmet Şükrü ERDİNÇ
Mehmet Şükrü Erdinç, 4 Ocak 1976'da doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Makbüle'dir. İlkokuldan sonra Orta ve Lise tahsilini Adana İmam Hatip Lisesinde tamamlamıştır. Avukat; Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesini bitirdi. Adana Barosuna kayıtlı olarak 2011 yılına kadar on yıl süresince avukatlık yaptı.

12 Haziran 2011 Yılında yapılan 24. Dönem Milletvekili Genel seçimlerinde Adana’dan Milletvekili seçilerek TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak yer aldı. AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkan Yardımcılığı görevine devam etmektedir.

Hukuk eğitimini Çukurova Üniversitesi Özel Hukuk Yüksek Lisansına devam ederek sürdürmektedir. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Erdinç, evli ve ikisi kız biri erkek 3 çocuk babasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.