Adana Valisi'nden Durak'a ağır yalanlama

Adana Valisi'nden Durak'a ağır yalanlama

Adana Valisi İlhan Atış, MHP Adayı Aytaç Durak'ın; İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın 2 gündür ve Adalet Bakanı Mehmet Şahin'in de bugün Adana'da olduğu yönündeki iddialarını ağır bir ifadeyle yalanladı.

Valilikte basın toplantısı düzenleyen İlhan Atış, Adana'da seçimlere yapılan itirazların değerlendirilerek bazı bölgelerde sayımların yeniden yapıldığını belirterek, "Kamu görevlilerinin taraf tuttuğunu savunanlar yasal yollara başvurmalıdır." dedi

Valilik olarak seçim sürecine müdahil olmak istemediklerini, ancak dün ve bugün çıkan haberler üzerine bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığını açıklayan Vali Atış, "Seçimlerde 2 yetkili vardır. Birinci süreçte mülki idare amirleri, yani valilik yetkilidir. Belli bir süreçte ise tamamen bağımsız olan yargı organları il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları yetkilidir. Biz yetkili olduğumuz dönemde bize bağlı kurumlar ve polis teşkilatımız tamamen hukuka ve kanunlara uygun bir şekilde çalışmışlardır. Aynaya baktığımızda vicdanımız rahattır." dedi.

29 Mart'ta yetkili organın tamamen il ve ilçe seçim kurulları olduğunu hatırlatan Vali Atış, kendilerinin hiçbir yetkisinin bulunmadığını, hatta polislerin seçim sandıklarını 100 metreden daha fazla yaklaşamayacağını dile getirdi.

Vali ve kaymakamların taraf tutmasının mümkün olmadığını aktaran Atış, "Polisimizin de taraf tutması mümkün değil, ilimizde ise hiç değil. Polis taraf tutmuşsa valiliğimize başvuru yapılması gerekmez miydi? Polislerin taraf tuttuklarına dair hiçbir başvuru yapılmadı. Valinin taraf tuttuğuna dair de bakanlığa yapılan bir başvuru yoktur" ifadelerini kullandı.

"KAMUOYU SÖYLENEN YALANLARA İNANMADI"

İçişleri ve Adalet bakanlarıyla ilgili söylenenlerin de yalan olduğuna dikkat çeken Vali Atış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın 28 Mart akşamı Kahramanmaraş'ta 4 gün çalışmanın sonucunda ertesi gün mutlak surette Ankara'da olması gerektiği için ve saat 07.00'de Adana'dan uçak olduğundan saat 21.00'de Adana'ya intikal etmiştir. Hiçbir seçim çalışmasına katılmadan da pazar günü saat 07.00'da ilimizden ayrıldı. Bakanın 2 gündür Adana'da olduğunu söylemek bilerek söyleniyorsa, yalancılıktır ve ayıptır. Bilerek söylenmiyorsa büyük gaftır. Adalet Bakanımız ise hiç gelmemiştir. Bu söylemler Adana'da oluşturmak istediğimiz imaja darbe vurmuştur. Türkiye'de 20-25 ilde seçimlere itiraz olmuştur. Bu illerin hiç birinde sanmıyorum ki bu denli açıkça gerçek dışı beyanlar söylenip kamuoyu yanlış yönlendirilsin. Ama Adanalılar bu yalanlara inanmamaktadır." şeklinde konuştu.

Yanlış sayım olduğunu iddia edenlerin itiraz ederek seçim kurullarına gidebileceğini hatırlatan Vali Atış, "O yetmezse il seçim kuruluna, o da olmazsa yüksek seçim kurullarına gidilir. Bu hukuk sürecidir. Seçimler öncesinde seçimlere hile karıştırılacağı, büyük olayların çıkacağı söylentisi yanlıştır, hepimize zarar verir. Biz büyük olaylar çıkartmayız. Küçük olaylar da çıkartmayız, ama çıkartmak isteyen olursa hukuk devletinin gereğini de yaparız." diye konuştu.

Vali Atış, kamu görevlilerin taraf tuttuğunu düşünenlerin yasal yollara başvurmalarını isterken, "Bu denli dedikodularla hareket etmek, 3. şahısların fısıldadıklarıyla hareket etmek Adana'ya zarar verir. Valinin ve emniyet müdürünün zarar görmesi kişisel bazda önemli değil ancak, makam olarak bu tür saldırılarla karşı karşıya kalmamız bizi ve lanetlenen memurları rahatsız etmiştir. Bu yalanlara ve gerçek dışı beyanlara son verilmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :