Adana'da "Cumhuriyetin 100. yılında Adana Ekonomisinin Dünü, Bugünü ve Yarını" paneli düzenlendi

Adana'da "Cumhuriyetin 100. yılında Adana Ekonomisinin Dünü, Bugünü ve Yarını" paneli düzenlendi

Adana'da "Cumhuriyetin 100. yılında Adana Ekonomisinin Dünü, Bugünü ve Yarını" adlı panel gerçekleştirildi.

ADANA (AA) - Adana'da "Cumhuriyetin 100. yılında Adana Ekonomisinin Dünü, Bugünü ve Yarını" adlı panel gerçekleştirildi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Toplantı Salonu'nda düzenlenen panelin açılışında konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger Adana'nın Türkiye'deki ilk sanayileşen şehirlerden birisi olduğunu söyledi.

Adana'nın önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Köşger, "Şu bir realite coğrafya değişmiyor, toprak burası ve arz aynı, iklim aynı, deniz burada duruyor Toroslar orada duruyor, Çukurova burada duruyor. Sanayi ve tecrübesi burada duruyor. Bu işi gerçekleştiren insanlar ve onların kuşakları burada duruyor. Bu tecrübe burada duruyor. Belki biraz tozlanmıştır ve küllenmiştir. Hep beraber üfleyeceğiz bu tozu. Adana'yı hep beraber inşallah bugünlerde olması gereken noktaya birlikte taşıyacağız. Ben bu anlamda çok güzel bir potansiyeli görüyorum. Bu konuda da çok ümit varım." ifadesini kullandı.

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram ise Cumhuriyetin 100. yaşında çatısı altında bulundukları Adana Ticaret Odası'nın 130 yaşında olduğunu söyledi.

35 bin üyeye hizmet veren Adana Ticaret Odası'nın (ATO) Türkiye'nin en eski odaları arasında yer aldığını anlatan Bayram, şöyle devam etti:

"İkinci yüzyıla merhaba derken üzerimize düşen misyonun farkındayız ve Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın kurduğu cumhuriyetin çok daha ileriye yürümesi için var gücümüzle çalışacağız. Müreffeh bir Türkiye'yi bizden sonraki evlatlarımıza miras bırakmak adına, yarınlara daha güzel bakabilmek adına üreten bir ülke olmak için çalışmalarımızdan geri durmayacağız."

Panele Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Panel kısa film gösterimi ve alanında uzman akademisyenlerin anlatımları ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.