Adana'da 'gürültü' cinayeti: 1 ölü

Adana'da 'gürültü' cinayeti: 1 ölü

Aynı aileden 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına neden olan 3 kişi bir hafta sonra yakalanarak gözaltına alındı.

Adana'da, sokakta otomobille gürültü yapınca kendilerini darbeden mahalle sakinlerine ateş ederek aynı aileden 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına neden olan 3 kişi bir hafta sonra yakalanarak gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 10 Haziran tarihinde merkez Yüreğir ilçesi Yamaçlı Mahallesi 650. Sokak'ta otomobilleriyle ''gürültü çıkardıkları'' gerekçesiyle mahalleli tarafından darbedilen 3 kişi, tabancayla ateş açarak Olcay Bayakı'nın (37) ölümüne, kardeşi Kenan Bayakı (33) ve amcasının oğlu Serdar Bayakı'nın (36) yaralanmasına neden oldu.

Olaydan sonra 01 AS 370 plakalı otomobilleriyle kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri düzenledikleri operasyonla Hakan Ö. (26), Ramazan M. (26) ve Kadir E'yi (30) Turgut Özal Bulvarı'nda yakaladı.

Zanlılardan Hakan Ö, olayda kendisinin silah kullandığını itiraf etti. Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan zanlıların, ifadelerinde ''Bizden önce motosikletli kişiler gürültü çıkarmış. Biz de oradan geçerken aracımızı durdurup, hepsi birden saldırmaya başladı. Kendimizi korumak için ateş açtık'' dedikleri öğrenildi.

Mahalle sakinleri ise olayın ardından verdikleri ifadelerinde sabaha karşı motosikletle iki kişinin gelerek gürültü yaptığını, kendilerinin buna tepki göstermesi üzerine, aynı kişilerin daha sonra otomobille gelerek silahla ateş açtığını belirtmişlerdi.

Polisin yaptığı incelemede, motosikletli kişilerle daha sonra gelen Hakan Ö. ve arkadaşlarının aynı kişiler olmadığı belirlendi. Bu arada zanlıların kullandıkları otomobilin modifiye olduğu ve egzozunun yüksek ses çıkardığı tespit edildi.

Etiketler :