Adana'da seçim sonuçları arap saçı

Adana'da seçim sonuçları arap saçı

Adana'da seçim sonuçları arap saçına döndü. Sonrada atağa kalkan AKParti, MHP'li Durak'ın 2 bin oy gerisinde. YSK 115 sandığın sonucunu açıklamıyor iddiası var

Sonuçları merakla beklenen illerden olan Adana, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi kıyasıya mücadele var. Sandıkların yüzde 96.6'sının açıklandığı kentten MHP'li Aytaç Durak, AKP'li Mehmet Ali Birlici'nin 2043 oy önünde. Ama daha açıkanmayan 115 sandığın sonucu var... YSK Gece 02.00'den bu sandıkların sonuçlarını açıklamadı. Kentte şu anda kriz ortamı hakim.

AK Parti'den aday gösterilmeyince 5. dönem için MHP'den aday olan Aytaç Durak sandıklar açıldıktan 2 saat sonra 18.00'da kutlamalar yaptı. Adana Büyükşehir Belediyesi önümde davul zurnalar çalınıp eğlenceler düzenlendi.
Daha sonra sandıklar açıldıkça Adana'da ilginç şeyler oldu. Hiç hesapta olmayan CHP bir öne geçti. Daha sonra Aytaç Durak tekrar atağa kalktı ve zirveye yerleşti. Tam herşey bitti denilirken AK Parti adayı Mehmet Ali Bilici büyük bir sürpriz yaptı ve 01.00'den sonra açılan sandıklarda adım adım Aytaç Durak'a yaklaştı.

Adana'da son durum ne diye AK Parti adayı Mehmert Ali Bilici'yi aradık. Bilici açılmayan son sandıkların kendisinin güçlü olduğu bölgelerden olduğunu ve büyük bir ihrtimallle kazandığını söyledi. Bilici "Seçimi kazandım diye birşey diyemem ama şu anda tüm ibre benden yana gösteriyor. Yüreğir ve Seyhan partimizin güçlü olduğu yerler. 115 sandık da oradan gelecek" diye konuştu...

Mehmet Ali Bilici 08.00 itibari ile Haber 7'ye yaptığı açıklamada YSK'nın anlamsız bir şekilde geceden beri 115 sandığın sonucunu açıklamadığını belirtti ve yetkilileri görevlerini yapmaya davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :