Adana'daki iddialar çok ciddi!

Adana'daki iddialar çok ciddi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'la ilgili iddialara yönelik, ortada dönen rakamlara dikkat çekti, yargıya hareket etme çağrısı yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'la ilgili iddialara yönelik, ''Ortada dolaşan rakamlar, haberler fevkalede öneme haiz. Adana sıradan bir ilimiz değil" dedi.

Başbakan Erdoğan, İngiltere'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda ziyaretine ilişkin açıklamada bulundu. Türkiye ve İngiltere arasındaki ilişkilerin her alanda başarılı bir şekilde sürdüğünü ifade eden Erdoğan, ziyaretinin bu ilişkileri daha ileri taşımak için bir fırsat olduğunu ifade etti. Erdoğan, bu çerçevede gerek ikili düzeyde gerekse bölgesel ve uluslararası alanda sürdürülen işbirliğinin derinleştirilmesi, yeni işbirliği alanlarının oluşturulması bakımından bu ziyaretin önemli olduğunu kaydetti.

İngiltere ile ortak değerler ve vizyona dayalı köklü ilişkilerin bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, son 8 yıl içinde de bu ilişkilerin çok daha iyi noktalara taşındığını söyledi. ''İngiltere, Avrupa Birliği üyeliğine, bu noktadaki sürece en kuvvetli destek veren ülkelerden biri olmuştur'' diyen Başbakan Erdoğan, Kraliçe 2. Elizabeth'in 2008'in Mayıs ayında Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin iki ülkenin ilişkilerine ayrıca bir derinlik kazandırdığını anlattı. Erdoğan, bakanların, milletvekillerinin ve bürokratların İngiltere'deki meslektaşları ile görüşmelerini sürdürdüklerini belirterek, her konuda yakın temas ve işbirliğinde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile ilgili basına yansıyan iddialarla ilgili bir soru üzerine, "İçişleri Bakanlığımız bu tür konuları yakından takip ediyor. Bu tür haber aynı zamanda yargıyı da ilgilendiren haberler. Yargıda bu tür haberleri suç duyurusu gibi kabul etmek suretiyle üzerine gitmeli. Ortada dolaşan rakamlar, haberler fevkalade öneme haiz. Adana sıradan bir ilimiz değil" diye konuştu.

OLAYLI İSTANBUL BŞB.-DİYARBAKIRSPOR MAÇI

Olaylı biten İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor maçıyla ilgili soru üzerine Başbakan Erdoğan, ''Bu konu tamamıyla Futbol Federasyonu ile alakalı bir konu. Buranın hükümetle yakından uzaktan alakası yok. Futbol Federasyonu'nun yetkili kurulları bunu görüşecek, müzakere edecek ve gerekli olan kararı da verecektir. Tabii bu tür tabloları yaşamak, görmek istemiyoruz bunlar bizi ayrıca üzüyor. Biz sporu, hele hele futbolu bir fairplay anlayışı içerisinde sürdürelim istiyoruz, ama fairplay'in hep lafını yapıyoruz, uygulamaya gelince daha bugüne kadar doğru dürüst bunu yaşayamadık, temenni ederim ki bundan sonra yaşarız'' dedi.

"Nisan ayı için öngörülen ABD ziyaretinin iptal edilip edilmeyeceğinin" sorulması üzerine Erdoğan, ''Bizim öngörülen bir ziyaretimiz ABD'ye yoktu, ABD'nin sadece bir daveti vardı. Bunlar zaten rutin davetlerdir. Ama bu davete Türkiye'yi temsilen bir arkadaşımız katılır ama kimdir şu anda bunun tespitini yapmış değiliz'' şeklinde konuştu.

KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER

''Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ gazetelere yapmış olduğu değerlendirmelerde askeri sevkiyatla ilgili rahatsızlığını ve kurumlar arası iletişimsizlikten rahatsız olduğunu dile getirmişti. Sizce Türkiye'de kurumlar arası bir çatışma mı var ya da siz böyle düşünüyorsanız herhangi bir talimatta bulundunuz mu kurumlar arası iletişimin en azından daha da güçlenmesi konusunda?'' sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, şu cevabı verdi:

''Bu konuyla ilgili bugüne kadar benim çok açıklamalarım oldu. Ben kurumlar arası bir çatışmanın olduğu kanaatinde değilim. Kurumları temsil edenlerin gönül dünyalarında bir çatışma varsa onu bilemem, ama kurumlar arası bir çatışma asla söz konusu değildir. Her kurum Anayasa içerisinde, yasalar içerisinde kendisine tanımlanmış olan görev alanı içerisinde hareket ederse zaten hiçbir problem kalmayacaktır. Biz bu tanım içerisinde görevimizi ifa ediyoruz, kurumlarımızın da bu tanım içerisinde görevlerini ifa etmelerini istiyoruz. Kuvvetler ayrılığı ilkesinden; yasama, yürütme, yargı derseniz, bu konudaki açıklamalarımı zaten yaptım tekrar onun üzerinde durmayı da gereksiz buluyorum.''

Etiketler :