Aday oldu, istifa istedi

Aday oldu, istifa istedi

DYP ve ANAP'ta görev yapan eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, Demokrat Parti (DP)'nin genel başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı.

DP Genel Merkezi'nde konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Zeybek, 15 Ocak'ta yapılacak DP 10. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkanlığa değil başbakanlığa talip olduğunu belirtti. DP'nin Türkiye'nin en köklü ve Atatürk çizgisindeki partisi olduğunu ileri süren Zeybek, bu görevi üstlenmekten mutluluk duyacağını vurguladı. Gerçek anlamda muhalefet olmadığını iddia eden Zeybek, kamu ve özel sektörde çalışan tecrübeli bir isim olduğunu söyledi.

Doğan Grubu'nda da 4 sene görev aldığını hatırlatan Zeybek, bacanağı olan Aydın Doğan'ın, kendisinin adaylığını önceki gün öğrendiğini savundu. Aydın Doğan ya da başka birinden icazet almadığını belirten Zeybek, bir soru üzerine adaylığını Demirel ve Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un yeni öğrendiğini söyledi.

Zeybek, Kars'taki anıtla ilgili açıklamalardan dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın istifa etmesi gerektiğini savundu.

Etiketler :