Aday olmadan köye muhtar seçildi

Aday olmadan köye muhtar seçildi

Köylülerin tekrar aday ol ısrarına rağmen aday olmayan ve İstanbul'a giden muhtar seçim sonrası sürprizle karşılaştı. Muhtardan habersiz seçim pusulası bastıran köylüler muhtarı tekrar seçtirdi.

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı İsaören köyü muhtarı, yeniden aday olmamasına rağmen köylülerin oylarıyla yeniden muhtar seçildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2004 yerel seçimlerinden beri görevini sürdüren İsabey Muhtarı İsmail Çubukçu (29), bazı köylülerin yeniden aday olması yönündeki tekliflerini reddetti.

Çubukçu, köylülerin bu konudaki ısrarları karşısında çözümü seçimden önce İstanbul'a gitmekte bulurken, İsaören köyü muhtarlığı için Hüseyin Kutlu, Fikri Türk, Ali Aydın ve Abdullah Dündar aday oldu.

Çubukçu'yu aday olmaya zorlayan kişiler arasında bulunan ve bunun için yaklaşık bir ay uğraşan köyün yaşlılarından Lütfü Türk (70), Çubukçu'dan habersiz seçim pusulası bastırarak, hem oy kullanılan mekana koydu hem de köy halkına dağıtılmasını sağladı.

29 Martta iki sandıkta oy kullanan köylüler de muhtarlığa devam etmesini istedikleri İsmail Çubukçu'yu 297 oyla yeniden muhtar seçti.

Muhtarlık seçiminde, adaylıklarını günler önce açıklayan ve bu yönde propaganda çalışmaları yapan Hüseyin Kutlu 187, Fikri Türk 49, Ali Aydın 37, Abdullah Dündar de 15 oy aldı.

Muhtar seçildiğini öğrenince köye dönen Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim sonucunu misafir olarak gittiği İstanbul'daki dayısının evinde bir yakınının kendisini aramasıyla öğrendiğini ve çok şaşırdığını belirtti.

Köyden kaçmasına rağmen muhtar seçilmekten kurtulamadığını anlatan Çubukçu, mazbatasını henüz almadığını belirtti. Çubukçu, şöyle konuştu:

''Köylüler aday olmam için sürekli ısrar ediyorlardı. Bu ısrarlardan bıkıp usanmıştım. Baktım onların haklarından gelemeyeceğim, çareyi kaçmakta buldum. Ancak Lütfü ağabey, ben köyden ayrılırken, 'İstesen de istemesen de seni muhtar yapacağız' dedi. Ben de 'Ne haliniz varsa görün' dedim. Onlar da Lütfü ağabeyin öncülüğünde beni ve azaları belirlemiş, oy pusulası bastırıp dağıtmışlar. Onları kırmayıp muhtarlığa devam edeceğim ama diğer 4 adaya yanlış yapıldı. Onun için göreve başladığımda ilk iş olarak onların gönlünü almaya çalışacağım.''

Çubukçu, köylülerin kendisini muhtar seçtirmek için ısrarlı davranmalarının nedeninin sorulması üzerine, ''Bugüne kadar kimseye bir yanlışımız olmadı, herhalde ondandır'' dedi.

İlçe Seçim Kurulu yetkilileri de köy ve mahalle muhtarlığı ile ihtiyar meclisi üyeliği seçimlerinde adaylık usulünün olmadığını, en az 6 aydan beri o mahalle veya köyde oturmak şartıyla 25 yaşını dolduran her Türk vatandaşının seçilmeye mani hali olmamak kaydıyla, muhtar, ihtiyar meclisi ve ihtiyar heyeti üyesi seçilebileceğini bildirdi.


AA

Etiketler :