ADD’nin örtü ÜÇKÂĞIDI!

ADD’nin örtü ÜÇKÂĞIDI!

Geçtiğimiz Pazar günü Ankara’da gerçekleştirilen ADD Genel Yönetim Kurulu Toplantısı’nda skandal kararlar alındığı ortaya çıktı.

ADD’nin örtü ÜÇKÂĞIDI!

 

Geçtiğimiz Pazar günü Ankara’da gerçekleştirilen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Yönetim Kurulu Toplantısı’nda skandal kararlar alındığı ortaya çıktı. Liderliğini Ergenekon tutuklusu Şener Eruygur’un yaptığı ADD tarafından alınan kararların bir kısmının deklare edilmediği öğrenilirken, kamuoyundan gizlenen ve karar defterine işlenen kararların başında başörtüsü düşmanlığı geliyor.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

ADD’ye üye olabilmenin önşartının ‘başörtüsüz’lük olmak olduğunun belirtildiği 21 Nolu kararın 9. maddesinde İslâm’ın emri örtüden sıkmabaş ve türban olarak söz ediliyor. Kararda şu ifadelere yer veriliyor: “Genel merkez üyelik kabulü için şubelerden gönderilen türbanlı ve sıkmabaş kayıtlarının reddedilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.”

“YAZILI HALE GETİRMESEK, ZATEN UYGULUYORUZ”

Kararı koyma konusunda örtü düşmanlığında ısrarlı davranan grup, iğne kullanmadan çene altı bağlayan kadınların da derneğe alınmayacağını deklare ederek, bunun da karar defterine işlenmesini önerdiği bilgisine ulaşıldı. Alınan ilk yazılı kararın gündeme gelmesinden ve toplum vicdanında sorgulanmaktan korkan ADD’li muhalif bir başka grubun bugüne kadar zaten yazılı olmasa da kendi kurallarını işlettiklerini; ancak bunların yazılı hale gelmesinin, derneğin toplum gözündeki inandırıcılığını kaybettireceğini dile getirerek, genel yönetim kurulunca alınan ‘insanlık dışı kararın’ yazılı hale getirilmesine karşı çıktıkları öğrenildi.

GATA FORMÜLÜ İLE GÖSTERMELİK YUMUŞATMA

Olası tepkilere karşı kararın yumuşatılması için göstermelik madde ekleme teklifinde bulunan grubun ise gündeme GATA formülünü getirdikleri öğrenildi. Getirilen formül üzerinde uzun süren tartışmanın ardından göstermelik olarak alınan 11 Nolu kararda, “Bir siyasal simge oluşturabilecek şekilde türban anlamına gelmeyen geleneksel Anadolu kadınının başörtüsü ile fotoğraf verenlere kimlik düzenlenerek üyeliğine kabulüne oy çokluğu ile karar verilmiştir” ibarelerine yer verildi.

“ÖRTÜNÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

Bu karardan memnun olmayan Genel Sekreter Yardımcısı Elif Çuhadar ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dedeoğlu’nun “Her ne şekilde olursa olsun, başörtülülerin derneğe alınmaması” yönünde görüş belirterek göstermelik dahi olsa “Anadolu usulü üye kabul edilebilir” karar maddesine şerh koydukları öğrenildi. Toplantı sonrasında ise karar defteri imzalandığı esnada ADD Yönetim Kurulu Üyeleri’nden Suay Karaman, Abdurrahman Kurtaslan, Alparslan Işıklı ve Nuri Osman Apaydın’ın da göstermelik karara şerh koydukları ortaya çıktı.

ARARAT DOĞRULADI

ADD Genel Sekreteri İzzet Polat Ararat, aldıkları iki kararı Vakit’e doğruladı. Örtünün siyasi bir simge olduğunu öne süren Ararat, “Üyelerimize verdiğimiz kimlik var. O kimliklerde kullanılacak fotoğrafların türbanlı olmamasına karar verdik. Bizler Atatürkçüyüz. Siyasi simgeyi kabul etmiyoruz” dedi. VAKİT-

Etiketler :