'Adi Parola'cı astsubay serbest

'Adi Parola'cı astsubay serbest

Erdoğan'a hakaret içeren parola ve işareti Tarafın ortaya çıkarmasından sonra tutuklanıp askerî cezaevine konan astsubay serbest bırakıldı.

20 Nisan 2010 tarihinde serbest kalan Deniz Astsubay Üstçavuş Çağrı Güler, aynı gün göreve başladığı Erdek Deniz Üs Komutanlığında kahramanlar gibi karşılandı.

Hatırlanacağı gibi 22 Şubat 2010 tarihinde Taraf, Balıkesir Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanlığında skandal parola haberini kamuoyuna duyurmuştu. 22 Şubat günü nöbet tutacak erler için parola "ADİ" işareti ise "BAŞBAKAN" olarak belirlenmişti. 25 Ocak 2010 tarihinde Çağrı Güler tarafından şubat ayında kullanılacak parola listesi hazırlanmış ve Erdek Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Bülent Keçeci'nin imzasına sunulmuştu. Keçeci'nin imzaladığı liste tüm birliklere gönderilmişti. Skandal liste "Bilgi" amaçlı Erdek Mayın Filo Komutanı Tümamiral Atilla Kezek'in bilgisine de sunulmuştu. Kezek, Başbakan'a ağır hakaretin yer aldığı bu parolayı iptal edip, sorumlular hakkında işlem yapmak yerine uygulamaya koydu.

AKP sert tepki göstermişti

Bu haberin 22 Şubat günü Taraf ta yer alması üzerine AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik aynı gün bir açıklama yapmış ve olayı "Çok büyük adilik" olarak değerlendirmişti. AKP'nin tepld gösterdiği gün Genelkurmay Başkanlığı, olayla ilgili Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca soruşturma başlatıldığını duyurdu. Üç gün sonra da evi aranan Astsubay Çağrı Güler, tutuklandı.

Olayın bir astsubayın üzerine yıkılmaya çalışılması ise kamuoyunda tepki yaratmıştı. Başbakan Erdoğan da bu olayın farkına varıp avukatlarına verdiği talimatla "tüm sorumluların bulunması" istemiyle suç duyurusunda bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da Milliyet gazetesinden Fikret Bila'ya 14 Mart 2010 tarihinde konuyla ilgili bir açıklama yaptı, Başuğ, "TSK olarak kabul edeceğimiz bir olay değildir. Soruşturma devam ediyor. O soruşturma da sadece astsubayla sınırlı değildir. Bu konuyla ilgili olarak başkalarının da hataları varsa gereken yapılacaktır" dedi.

Kahramanlar gibi karşılandı

Başbuğ, kamuoyuna bu açıklamayı yapmasına rağmen Astsubay Güler, askerî savcılıkça alınan ifadesinde olaydan tümamiral dahil bağlı bulunduğu Erdek Deniz Üs Komutanı'nın da haberdar olduğunu söyledi. İfadesinin ardından da 20 Nisan 2010 tarihinde serbest bırakıldı. Taraf aynı gün göreve başlayan Güler'in birliğinde kahramanlar gibi karşılandığını öğrendi. Telefonla aradığımız Güler, "Beni, size kim ispiyonladıysa, ondan sorularınızın cevabını alın. İspiyonlayanı söylerseniz, sizinle konuşurum" dedi. Konunun diğer muhatabı Albay Keçeci ise telefonla yaptığımız görüşmede açıklama yapmak istemediğini, "hukukun gerçekleri ortaya çıkaracağını" belirtti. Tümamiral Atilla Kezek ise telefonda merhaba dedikten sonra, Taraftan aradığımızı öğrenmesi üzerine sesimizin gelmediğini söyleyip, telefonu bir daha açılmamak üzere kapattı. TARAF

Etiketler :