'Adın Hürriyet, attığın bu başlık ne!'

'Adın Hürriyet, attığın bu başlık ne!'

Başbakan Erdoğan dün akşam katıldığı TGRT canlı yayınında Hürriyet'in o manşetini hatırlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı TGRT Haber canlı yayınında Hürriyet Gazetesi'nin '411 El Kaosa Kalktı'' manşetini hatırlattı.

Başörtüsü özgürlüğü konusunda MHP ile işbirliği yapıp el ele verdiklerini anlatan Erdoğan, bu işbirliğiyle hazırladıkları düzenlemenin 411 oyla geçtiğini anımsattı. Erdoğan, şunları kaydetti:

''Hatırlayın ertesi gün Türkiye'nin en çok satan gazetesi tuttu bir başlık attı. '411 El Kaosa Kalktı'' dedi. Başlık bu. Şimdi tabii adama sorarlar. Hani sen özgürlükçüydün. Hani sen hak ve hürriyetlerden yanaydın. Adın Hürriyet, attığın bu başlık ne? Tamamen ters. Hemen bunu Anayasa Mahkemesine hangi parti götürdü? CHP, DSP ve bazı bağımsızlar. Anayasa Mahkemesi de onların istediği istikamette bir karar verdi. Şimdi ben soruyorum. Bu attığımız adım, 411 el, AK Parti ve MHP olarak bizim attığımız bu adımı o zaman Anayasa Mahkemesine götüren parti, şu anda onun genel başkanı ne diyor, 'başörtüsü meselesini ben çözerim' diyor. Ben bunu meydanlarda soruyorum, 'inanıyor musunuz' diyorum. Tabii kimse inanmıyor.''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenen Erdoğan, ''Ey Bahçeli, bu adımı biz attık. Şimdi böyle bir özgürlüğün arifesindeyiz. Bu iş 12 Eylülde hallolduğu takdirde bunun önü açılır mı? Özgürlükler noktasında açılır. Peki bunun önünü tıkayan CHP'nin sen şimdi nasıl arkasına takılıyorsun?'' dedi.

Etiketler :