Adıyaman'da SAHABE KARDEŞLİĞİ

Adıyaman'da SAHABE KARDEŞLİĞİ

Kabri sabit olan iki sahabaden birine, Safvan Bin Muattal hazretlerinin kabrine ev sahipliği yapan Adıyaman'a, dev bir külliye kuruluyor. Böylece, Eyüp Sultan'da başlayıp Adıyaman'da sonlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, projeyle birlikte yeni bir sü

30 MİLYON TL'YE TAMAMLANACAK

Daha önceden TOKİ tarafından türbesi düzenlenen, ancak altyapı olarak gelen ziyaretçi kitlesini ağırlamaktan çok çok uzak görünen alanın tamamını kapsayacak yeni projenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden olan KİPTAŞ tarafından hazırlandığı kaydedildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talebiyle hazırladıkları projeyi Başbakan'a sunacaklarını söyledi. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ise yaklaşık 30 milyon TL'yi bulacak projenin 2 yılda tamamlanabileceğini ve yapımla ilgili nihai kararı Başbakanlığın vereceğini kaydetti.

EYÜP SULTAN-ADIYAMAN HATTI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da tavsiyesi ile Kutlu Doğum Haftası kutlamaları İstanbul'daki Eyüp Sultan'da (Eyüp El Ensari) başlıyor, Adıyaman'ın Samsat ilçesindeki Safvan Bin Muattal hazretleri kabrinde son buluyor. Söz konusu projeyle Eyüp Sultan - Adıyaman hattındaki inanç turizminin yeni bir sürece gireceği belirtiliyor. Hicretin 5. (627) yılından önce Müslüman olan Safvan Bin Muattal, Hz. Ömer zamanında Ermenilerle yapılan bir savaşta şehit düşmüş ve çocuğu ile birlikte Samsat'daki kabrine defnedilmiş.

 

Projede bin kişilik cami de var

"H.Z. Safvan Bin Muattal Türbesi ve Cami Külliyesi ile Çevre Düzenleme Projesi" adıyla KİPTAŞ tarafından hazırlanan projenin ana üniteleri şöyle sıralanıyor:

* Türbe ve Camii: Bin kişilik caminin içinde bir de süs havuzu yer alacak. Batı revakları altında 10 tane dükkan bulunacak.

* 85 adet WC'nin yer aldığı külliyede 10 tane de duş kabini projelendirilmiş.

* Kurban kesim merkezi

* Lojman: 125 metrekarelik 2 adet lojman

* Konukevi: 70 kişinin kalabileceği 4 katlı konukevinde eğitim salonu da olacak.

* Restorant: 400 kişilik kapalı, toplam 5 bin 112 kişilik restorant.

* Şehitlik

* Piknik alanı

* Toplamda 404 adet açık otopark

 

Perra Antik Kenti'ni gezdiler

Sahabeden Safvan Bin Muattal'ın türbesini yenileme projesinin tanıtımı için Adıyaman'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan'la birlikte Perra Antik Kenti'ni de ziyaret etti. Burada 5 yaşındaki Ali Arık isimli rehberden bilgi alan Başkan Topbaş, genç rehbere 10 TL ücret ödedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.