Adıyaman'da sokak köpeğinin saldırısına uğrayan çocuğun sağlık durumu iyiye gidiyor

Adıyaman'da sokak köpeğinin saldırısına uğrayan çocuğun sağlık durumu iyiye gidiyor

Doktor Hacı Ballı:- "Hastamızın genel durumu iyi, stabil ve bilinci açık*

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Gerger ilçesinde sokak köpeğinin saldırısı sonucu yaralanan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Akşam saatlerinde Onevler köyü Kozağaç mezrasında sokak köpeğinin saldırısına uğradıktan sonra Diyarbakır'da konuşlu askeri helikopterle Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine sevk edilen 8 yaşındaki Ayhan Altuntaş'ın tedavisi sürüyor.

Adıyaman Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli uzman doktor Hacı Ballı, AA muhabirine, hastanın kafa bölgesinden yaralandığını söyledi.

Çocuğa gerekli müdahalelerin yapıldığını aktaran Ballı, "Şuan hastamızın genel durumu iyi, stabil ve bilinci açık. Hastaya operasyonlar için anestezisi yapıldı. Gözetim altında, antibiyotiklerini başladık. Bir kaç gün hastanemizde gözetim altında tutacağız." diye konuştu.

Dede Bekir Altuntaş da çocuklarının Adana'da yaşadığını, torununun da tatil döneminde yanına geldiğini anlattı.

Evde oturduğu sırada torununun sesini duyunca dışarı çıktığını ve olayı gördüğünü dile getiren Altuntaş, şunları kaydetti:

"Torunuma köpek saldırdı. Ben de görünce bağırarak yanlarına doğru koştum. Köpek beni görünce korkup torunumu bırakıp kaçtı. Kar yağışı dolayısıyla yollar kapalıydı. Köyümüzde yaklaşık 2 metre kar var. Ben de sağlık ekiplerini aradım, yardım istedim. Askeri helikopter geldi, bizi aldı hastaneye getirdi. Allah devletimize zeval vermesin. Emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.