Adıyaman'dan petrol fışkırdı

Adıyaman'dan petrol fışkırdı

Adıyaman'daki petrol arama çalışmaları kapsamında bin 420 metrelik bir kuyudan ham petrol fışkırdı.

Türkiye

Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü tarafından petrol arama çalışmaları kapsamında bin 420 metrelik bir kuyudan ham petrol fışkırdı.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, ham petrolün çıktığı Doğu Şambayat-1 artezyen kuyuda, TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir ve TPAO çalışanları ile birlikte incelemelerde bulundu.

Vali Sodan, Doğu Şambayat-1 Lokasyonu artezyen kuyusu sondaj çalışmalarına TPAO Bölge Müdürlüğü'nce yaklaşık 1 ay önce başlandığını, sondaj derinliği bin 420 metre olan kuyuda günlük petrol üretim kapasitesinin 400 varil olduğunu kaydetti.

Bin 420 metre derinliğindeki sondaj kuyusunun artezyen üretim yaptığını ve çıkarılan petrolün kalitesinin orta kalite olduğunu belirten Vali Ramazan Sodan, "TPAO Bölge Müdürlüğü'nce Adıyaman'da petrol arama çalışmaları devam etmektedir. Çıkarılan ham petrol hem ülkemiz hem de ilimiz açısından çok sevindiricidir. Önümüzdeki dönemde daha iyi yapılacak sondajlarla daha da güzel neticeler alacağımıza inanıyorum. Büyük bir özveri gösteren TPAO Bölge Müdürlüğü çalışanlarına da teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Sodan, Adıyaman TPAO Bölge Müdürlüğü tarafından petrol arama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve yapılan çalışmalarla daha güzel sonuçlar elde edileceğini vurguladı. Sodan, büyük bir stratejik öneme sahip çıkarılan ham petrolün, il ve ülke ekonomisine hayırlı olması temennisinde bulundu.

CİHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum