Adlı Tıp raporunda korkunç detay

Adlı Tıp raporunda korkunç detay

Mardin'de katliama uğrayan 44 kişinin cesedini inceleyen Adli Tıp Kurumu, dehşetin korkunç boyutunu gözler önüne serdi.


Mardin'deki katliamın nasıl olmuş olabileceğine ilişkin ilk bilimsel bulgular gösteriyor ki; olayda 250 mermi kullanılmış. Yakın mesafelerden ateş edilmiş. Çocuklarını korumaya çalışan kadınların vücutlarına daha çok sayıda mermi isabet etmiş. İşte Adli Tıp Raporu. Adli Tıp Raporu'nun tüyler ürpetici bilgilerine göre Mardin'deki katliamda 8 kaleşnikof, 250'den fazla mermi kullanılmış. Yine rapora göre silahlar 1 ile 10 metre yakından ateşlenmiş.

Kriz masasının başkanı Adli Tıp Kurumu'nun da başkanlığını yapan Doç. Dr. Haluk İnce ve otopsiler için de 17 kişilik uzman ekip Mardin'e gönderildi.

Cesetler inceleyen uzmanlar somut verilere ulaştı.

Vahşette kullanılan uzun namlulu silahlar korucuların kullandığı kaleşnikoflar. Yani devletin terörle mücedele edilmesi için o koruculara verdiği silahlar. Katliamda 8 silah kullanılmış.

Rapora göre kurbanların bedenindeki mermi sayısı ise 250 adet.

Ve masafe...

Raporda silahların 1 ile 10 metre arasında ateşlendiğini gösteriyor. Katliamı yapanlar öldürmek için tetiğe basmış. Namaza duran erkeklerin özellikle kafalarına ateş açılmış.

Kurbanların bedenine isabet eden mermi sayısı ise tek bir kurşun değil. Bazı bedenlere iki bazı bedenlere ise 5 ya da 6 mermi isabet etmiş.

Öldürelen 16 kadın kurbana gelince Adli Tıp Raporu'na göre kadınlar hem kendilerini, hem de üstlerine kapandıkları yavrularını korumaya çalışmışlar.

Bu yüzden bedenlerindeki mermi sayısının erkeklerden çok daha fazla.

Adli Tıp Raporu dehşeti, katliamı gözler önüne serdi. Dehşetin korkunç boyutunu ortaya koydu.

Etiketler :