Adli tıpçıları bile şaşkına çevirdi

Adli tıpçıları bile şaşkına çevirdi

Sigortadan para almak için kendisine benzeyen bir işçiyi öldüren İlhan Y., şeytani planında bir tek hata yaptı.

Uzmanlara göre, tanınmayacak haldeki cesedin üzerinden kimlik çıkar ve ailesi teşhis ederse DNA testi yapılmıyor

İflas eden gıda toptancısı İlhan Y.'nin, 4 sigorta şirketinden 4 milyon TL almak için, fiziki olarak kendisine benzeyen işçi Beşir Acar'ı yakması, Türkiye'yi şoke etti. AKŞAM'ın haberinin ardından Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Fatih Yavuz, İlhan Y.'nin planını yorumladı. Yavuz, 'Ceset tanınmaz haldeyse, üzerinden kimlik çıkmışsa yakınlarına teşhis ettirilir. Aile, tanınmaz haldeki ceset için 'Teşhis edemedik' deseydi o zaman DNA testi yapılırdı' dedi.

Yani, İlhan Y.'nin ailesi, otopsi sonrası teşhiste, 'Bu cenaze bizim' deseydi, DNA testi yapılmayacak ve sigortadan 4 milyon TL alacaktı. Bir Adli Tıp uzmanı ise zanlının cinayetten sonra kimliğini villada bırakması için 'Adli Tıp'taki prosedürleri iyi araştırmış' yorumunu yaptı. İlhan Y.'nin cinayet öncesi tüm detayları planladığı da ortaya çıktı. Senaryoya göre, Acar'ın cesedinin yanına elektrik sobası bıraktı. Amaç, 'sobanın devrildiği, yatağın tutuştuğu' mesajını vermekti. Ancak, plan geride tanık bırakması nedeniyle suya düştü. Elinden kaçırdığı ilk işçi Mehmet Dündar, telefon numarasını Acar'ın ağabeyine verince vahşet ortaya çıktı. Yakalanacağını anlayan İlhan Y., cinayeti ailesine anlattı. Aile ise oğullarını polise teslim etti. 2 çocuk babası İlhan Y.'nin aracının da hacizli olduğu, çevresine kendini 'Tıbbi mümessil' olarak tanıttığı öğrenildi. 6'ncı kez baba olmaya hazırlanan Beşir Acar ise Siirt'te toprağa verildi.

SİGORTACILAR NE DEDİ?
SİGORTACILIK uzmanları, hayat sigortası alanında, şüpheli bir durum yaşanırsa şirketin, cesedin mezardan çıkarılmasını talep etme, DNA testi isteme gibi her türlü hakka sahip olduğunu belirtiyor. Sigortalının kimliğinin tespitine ilişkin anlaşmazlıklarda, şirketlerin geniş hakları olduğunu belirten yetkililer, bu durumda mahkeme yoluyla Adli Tıp raporlarının temin edilebildiğine de dikkat çekti.

SABAHA KADAR TİTREDİ
İlhan Y.'nin elinden şans eseri kurtulan Mehmet Dündar, Siirt'e döndü. Akrabası Tayyip Aksu, 'Savcıya ifade verdikten sonra evimde kaldı. Sabaha kadar titredi. 'Artık burada duramam' diyerek memleketine döndü' dedi. İlhan Y., kurban olarak önce Dündar'ı seçmiş, aracı arızalanınca elinden kaçırmıştı. Ertesi gün ise Beşir Acar'la anlaşmış, onu öldürüp cesedinin yanına kendi kimliğini bırakmıştı.

AMELE PAZARINDA PANİK VAR
İlhan y.'nİn, kurbanı Beşir Acar'la anlaştığı Ümraniye Alemdağ Caddesi üzerindeki amele pazarında hüzün, öfke ve şaşkınlık vardı. İş için bekleyenlerden Ahmet Dayanan olay günü zanlıyı, Beşir Acar'la birlikte gördüğünü söyleyerek 'O sabah bu şahıs iş için bir kişiyi aradığını söyleyerek Beşir Acar'ı alıp gitti. Hatta önce ağabeyi ile pazarlık yaptı ancak çocukları olduğu için iş Beşir'e verildi. Adam öldürecek birine benzemiyordu. İşe gitmeye korkar olduk. Bazı arkadaşlar memleketlerine döndü' dedi.

KİMSE İŞE YALNIZ GİDEMİYOR
Acar'ın ölüm yolculuğuna tanık olan işçilerden Ahmet Solgun ise artık kimsenin tek başına işe gitmediğini belirterek 'Yanında bıçak taşımaya başlayanlar var. Kimsesiz olduğumuzu düşünüp bizi seçti' diye konuştu.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :