Adnan menderes ellerime sarıldı

Adnan menderes ellerime sarıldı

27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 52 yıl geçmesine rağmen kimi gerçekler yeni yeni gün yüzüne çıkıyor.

HASAN BOZKURT'un haberi
 
Geçtiğimiz günlerde Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Milli Birlik Komitesi Üyesi Şefik Soyuyüce, darbecilerin Yassıada’da tutuklu isimleri bir gecede öldürmeyi planladığını açıkladı.
 
Soyuyüce, Meclis tutanaklarına giren şok ifadelerde darbeci ekipten Sıtkı Ulay'ın kendisine "Bana bir yetki versinler, ben bir gece gidip hepsini temizleyip geleyim" dediğini açıkladı.
 
'KARAKUTU OLARAK SÖYLÜYORUM'
 
Komisyon Başkanı Enver Yılmaz'ın 'karakutu' olarak farklı bilgiler talep etmesi üzerine Soyuyüce, şunları anlattı: "Bir gün Ulaştırma Bakanı yaptığımız kişi bana şöyle söyledi bu Cemal Gürsel'le tartışmadan sonraki konuşma benim de asabım bozulmuş biraz Dedi ki: 'Bana bak, ne olacak bu Yassıada'dakiler? Paşam yanlış yapıyor, dava falan açılmasın, soruşturma yapılıyor, bunlar arşive kalksın bırakalım. Ondan sonra Atatürk'ün yaptığını yapalım diyordum. Bana kalsa, bana bir yetki versinler, ben bir gece gidip hepsini temizleyip geleyim' dedi. Ben de, 'Türk ordusunda katil general yoktur, olamaz böyle bir şey, bunu duymamış oluyorum' dedim."
 
Hapisteki mağdurları öldürmeyi planlayan Soyuyüce'nin ismini vermediği Ulaştırma Bakanı'nı Komisyon Üyesi Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Hepsini bir gecede temizlerim diyen kimdi efendim?
 
Cemal Gürsel miydi' sorusu üzerine Soyuyüce, "Sıtkı Ulay. Bunu bana söyledi yalnız. Şimdi ben bunu burada söylüyorum yani 'kara kutu' dediğim bu şimdi" cevabını veriyor.
 
Şaşkınlıkla birbirlerine bakan Komisyon Başkanı ve üyelerde ilk tepki "İlk defa duyuyoruz" diyen Özdağ'dan geliyor. Milletvekillerinden ricada bulunan Soyuyüce, "Kimseyle yüzgöz etmeyin yani" diye ekliyor. Sıtkı Ulay, 27 Mayıs Darbesi öncesi Harp Okulu Komutanı olarak görev yapıyordu.
 
ADNAN MENDERES ELLERiME SARILDI
 
Şefik Soyuyüce, Alparslan Türkeş ile birlikte kendisinin Yassıada mahkemelerine karşı olduklarını ve bu konuda Cemal Gürsel'den ayrıldıkları söylüyor.
 
Demokrat Partililer'i yurtdışına göndermeyi planladıklarını anlatan Soyuyüce, "Biz mahkemelerin yapılmaması taraftarı olduğumuz için Sami Küçük'e 67 kişinin ismini vererek Dışişleri Bakanlığı'ndan pasaportlarının hazırlanmasını istedik ve Sami Küçük bu pasaportların hazırlanmakta olduğunu bize geldi haber verdi ve ben, Adnan Menderes'e, İstanbul'a beraber uçakla giderken 'Sizi yurtdışına göndereceğiz' dediğim zaman 'Sahi mi Beyefendi' diye ellerime sarıldı, bu şekilde" iddiasında bulundu.
 
Kaynak: BUGÜN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.