Adnan Polat ifade verdi

Adnan Polat ifade verdi

Galatasaray'a sıçrayan şike soruşturması derinleşiyor.

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Adnan Polat, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifadesine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine ana kapıdan giren Polat, daha sonra Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne çıktı. Polat, gazetecilerin ''İfade vermeye mi geldiniz?'' sorusuna ''Bilmiyorum. Çağırdılar, geldim'' karşılığını verdi.

İFADE SONRASI İLK AÇIKLAMA

Galatasaray eski başkanı Adnan Polat, ifade vermek için geldiği İstanbul Emniyet Müdürülüğünden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. Polat,"Söz konusu mektubun varlığından dün haberim oldu, ifademi verdim. Şikeyle ilgili soru sorulmadı, mektupla ilgili soruları yanıtladım." dedi.

İHBAR MEKTUBUNDA NE YAZIYORDU?

İddiaya göre, Bülent Tulun, 2005-06 yılında Denizlispor-Fenerbahçe maçı için yollanan teşvik primi için gönderilen paraların belgelerinin sakladığını Adnan Polat'a mektupla bildirmiş. Mektup 15.06.2007 tarihinde Sportif Direktör Bülent Tulun tarafından Galatasaray eski kulübü başkanı Adnan Polat'a yazılmış. Bir sayfalık mektupta Tulun, Adnan Polat'a 2005-06 yılında Denizlispor - Fenerbahçe maçı için Denizlispor Kulübü'ne yollanan teşvik primi için yollanan paranın belgelerinin kendisi tarafından saklandığını Polat'a bildirmiş. Söz konusu olan paranın 1,5 milyon dolar olduğu ve Denizlispor Kulübü'ne aktarıldığı da iddia ediliyor.

Pazartesi günü Sinan Engin ve Emre Belözoğlu ile birlikte ifadesi alınan Gazeteci Tahir Kum'un, savcı Mehmet Berk'e 2006 yılında oynanan Denizlispor - Fenerbahçe maçı ile ilgili söylediklerinin "ihbar" kabul edildiği ve soruşturmaya Galatasaray'ın da dahil edildiği belirtildi.

ADNAN POLAT'IN OFİSİNDE VE EVİNDE ARAMA

Adnan Polat'ın Mecidiyeköy'deki ofisinde ve evinde polisler tarafından arama yapılmıştı. Devam eden operasyon kapsamında Adnan Polat'ın da ifadesinin alınmasına karar verilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.