Adolf Hitler Nasıl Öldü?

Adolf Hitler Nasıl Öldü?

FSB Arşivler ve Kayıtlar Masası Başkanı Vasili Hristoforov, Hitler'in bir asker gibi tabancasını çekerek intihar ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Rusya istihbarat kurumu FSB Arşivler ve Kayıtlar Masası Başkanı Vasili Hristoforov, Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler'in bir asker gibi tabancasını çekerek intihar ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Vasili Hristoforov, "Hitler zehir alarak öldü." İddiasında bulundu.

9 Mayıs İkinci Dünya Savaşı Zaferi'nin 65.yıldönümü vesilesiyle Hristoforov, savaşla ilgili bazı gizli bilgileri Rus basınına aktardı. Arşiv belgelerine atıfta bulunan FSB yetkilisi, Hitler'in o sıralarda 17 Ocak 1945'ten sonra Berlin'de kendi gizli bunkerinde saklandığını belirtti.

Hristoforov, "30 Nisan'da Berlin'de sokaklar arasındaki sihalı çatışmalarda esir alınan Hitler'in özel kalem odasını savunmakla yükümlü SS özel karma tabur onbaşısı Paul Marzers şu bilgileri aktardı: 28 Nisan'a kadar Hitler bunkerde idi. 3 Mayıs'ta da Alman hükümet binasına ait bodrum katında özel koruma yetkilisi Erik Haberman sivil elbisede kıskıvrak yakalandı. Haberman bize Hitler'in öldüğünü söyledi." dedi.

Sovyet gizli istihbarat görevlilerinin 5 Mayıs'ta bunkere yakın alanda Hitler ve eşi Eva Barun'un aşırı yanmış cesetlerini bulduğunu belirten FSB yetkilisi, cesetlerin teşhisi için özel askeri tıbbi heyet oluşturulduğunu ifade etti. Yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda yapılan tutanak belgeye dayanan Hristoforov, "Yangında önemli değişiklikler olmuş cesetlerde ağır yaralanma veya ölümcül hastalık işaretleri tespit edilmemiştir. Ağız boşluğunda ezilmiş cam ampul kalıntıları bulunmuştur... İnceleme komisyonu ölümün zehirli birleşimlerin sonucu meydana geldiği kanaatine vardı. Böylece daha sonra kaçmayı başaran Nazi yetkililerin "Hitler kendi gizli bunkerinde bir asker gibi öldü" gibi yaydıkları efsane ortadan kaldırılmış bulunuyor." diye konuştu.

FSB yetkilisi, Hitler'in ceset teşhisiyle ilgili sonuçların SSCB lideri Josef Stalin'e de aktarıldığını sözlerine ekledi. Hristoforov, Moskova'da özel saklanan Hitler'in çene kemiğinin Nazi liderine ait olduğunu da kaydetti. (CİHAN)

Etiketler :