Af örgütünden İsrail eylemi

Af örgütünden İsrail eylemi

Beyoğlu’nda Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi üyesi bir grup, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargoya son vermesi için eylem yaptı.

Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yapan grup, vatandaşlara İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya gönderilmek üzere ‘İsrail Gazze’de Ablukayı Sonlandır’ başlıklı kartpostal imzalattı.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi üyesi yaklaşık 40 kişi, İsrail’in Gazze ablukasını sonlandırması için Beyoğlu’nda eylem yaptı. Saat 11.30’da Galatasaray Meydanı’nda toplanan grup, üzerinde İngilizce ve Türkçe ‘‘İsrail Gazze’de Ablukayı Sonlandır’ yazılı pankart açtı. Grup adına basın açıklaması yapan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Proje Koordinatörü Ela Esra Günad, insan hakları aktivistleri olarak, Gazze’de yaşayan insanların haklarını savunmak ve İsrail’in Gazze’ye yönelik yasa dışı ablukasına son vermeye çağırmak üzere toplandıklarını söyledi.

İsrail’in Gazze’ye 2008 yılında gerçekleştirdiği saldırıyı ve sonrasında yaşanan insanlık dramını aktaran Günad, Uluslararası Af Örgütü ve insan hakları aktivistleri olarak işgalci güç konumundaki İsrail’in ablukayı kaldırana kadar uluslararası toplumu seferber etmek üzere ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Grup basın açıklamasının ardından vatandaşlara İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya gönderilmek üzere ‘İsrail Gazze’de Ablukayı Sonlandır’ başlıklı kartpostal imzalattı.

Yaklaşık bir ay boyunca Türkiye ile birlikte tüm dünyada imzalanan kartpostalların topluca İsrail Başbakanına gönderileceği bildirildi.

Etiketler :