Afetlere ilk müdahalede görev alacak "Yerel Destek Ekipleri" Düzce'den sonra 4 ilde daha kuruluyor

Afetlere ilk müdahalede görev alacak "Yerel Destek Ekipleri" Düzce'den sonra 4 ilde daha kuruluyor

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, afetlere ilk müdahale ve ön iyileştirme kapasitesini artırmak amacıyla 81 ilde yaygınlaştırılacak Yerel Destek Ekipleri, çadır kurulumu, lojistik faaliyetler, afetzedelerin eşyalarını taşıma ve ofis desteği...

ANKARA (AA) - Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Başkanlığı (AFAD), afetlere ilk müdahale ve ön iyileştirme kapasitesini artırmak için ilki Düzce'de kurulan ve 81 ilde yaygınlaştırılması planlanan "Yerel Destek Ekipleri"nin kurulması için 4 ilde daha çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, afetlere ilk müdahale ve ön iyileştirme kapasitesini artırmak amacıyla, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ile 81 İl Afet Müdahale Planı'nı güçlendirecek Yerel Destek Ekipleri kuruluyor. Belirli eğitimleri alan ekipler, çadır kurulumu, lojistik faaliyetler, afetzedelerin eşyalarını taşıma ve ofis desteği gibi görevleri yürütecek.

Bu kapsamda, ilk Yerel Destek Ekibi pilot il olarak belirlenen Düzce'de 144 kişi ve ekipmanlarıyla birlikte kuruldu. Diğer pilot iller Bursa, Kocaeli, Çankırı ve Konya'daki çalışmalar da tamamlanma aşamasına geldi.

- "AFAD'ın var olan müdahale gücüne güç katacak"

Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen AFAD Başkanı Yunus Sezer, Yerel Destek Ekipleri'ni illerdeki nüfus-personel oranına göre oluşturduklarını belirtti.

Ekiplerin, ekipmanlarıyla birlikte sahaya gidebilecek durumda olacağını aktaran Sezer, şöyle dedi:

"Kendi illerinde çalışacak ekipleri, afet yaşayan illere de yedekleyeceğiz. Projeyi, ilk pilot ilimiz olan Düzce'de hayata geçirdik. Yakında bu projeyi 81 ilimize de yaygınlaştıracağız. Ekipler, alacakları düzenli eğitimler ile sürekli hazır ve ekipmanlarını kullanabilir durumda olacak. Proje sonunda hedeflediğimiz 25 bin kişilik destek ekibi, AFAD'ın var olan müdahale gücüne güç katacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.