Afişçiye disiplin işlemedi!

Afişçiye disiplin işlemedi!

CHP'de dine ve inançlara yapılan saygısızlıklar ceza görmüyor.

CHP'de dine ve inançlara yapılan saygısızlıklar ceza görmüyor. Peygambere hakaret eden Önder Sav'a Baykal döneminde ihtar bile verilmemesi ile son olay göz önüne alındığında CHP'de bir şey değişmediği kararına varılabiliyor. CHP referandumda ‘evet’ diyeceğini açıklayanlara bir hafta içinde ceza verirken, astırdığı afişlerde başörtülüleri rahibelere benzeten Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci için ise 3 aydır soruşturma sürdürülüyor.

Erdinç Akkoyunlu'nun haberi

Anayasa referandumunda evet oyu vereceğini açıklayan Ankara Milletvekli Eşref Erdem ile Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu’nu üç günde ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk eden CHP, referandum öncesinde sokakları başörtülü kadınları rahibeye benzeten Avcılar Belediye Başkanı için 83 gündürdür karar alamadı. ‘Rahibe afişi’ni araştırma komisyonunun hala araştırmada olduğu belirtilirken, CHP Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci “Benim bilgim yok ki bilgim olursa fikrim de olur” dedib

BAŞKAN MEMİOĞLU’NA 3 ÜNDE CEZA ÇIKTI

Başbakan Erdoğan’ın 24 Temmuz’da Bingöl’deki anayasa referandumuna evet mitingine başında evet yazılı şapka ile katılarak “Sadece kendim değil, çevremdeki insanların da evet oyu vermesi için çalışacağım” diye konuşan Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Ş. Memioğlu için süreç çok hızlı gelişti. Memimoğlu, bu açıklamasından üç gün sonra  27 Temmuz’da YDK’ya sevkedildi. 17 Eylül’de de  Memmioğlu’na 20 gün kınama cezası verildi. CHP’nin eski milletvekili Eşref Erdem de 1 Ağustos’ta ‘evet’ diyeceğini açıkladıktan 3 gün sonra YDK’ya sevkedildi. Erdem kararı beklemeden 9 Ağustos’ta partisinden istifa etti.

RAHİBE AFİŞİ 83 GÜNDÜR ‘ARAŞTIRILIYOR’

Anayasa referandumu öncesinde Avcılar’daki bilboardları evet diyenlerin neden evet dediği konusunda “Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için” şeklideki ifadelerde donatan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci için disiplin süreci 83 gün önce başladı. Sürecin son aşamasında afişle ilgili YDK’da dinlenen Değirmenci’nin ifadeleri doğrultusunda İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar’ın da dinlenmesi bekleniyor. 7 ay sonra gerçekleşecek genel seçimler öncesinde CHP’de İstanbul İl Başkanı’nın ihraç edilmeyeceği, Değirmenci’nin de ihraç yerine kınama cezası alacağı belirtiliyor.

BİLGİM DE YOK FİKRİM DE YOK

Anayasa referandumunun propoganda süresince en çok tartışılan olaylardan birini de CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci imza atmıştı. Değirmenci’nin astırdığı referanduma hayır afişlerinde başörtülüler rahibelere benzetilmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, olayı provokasyon olarak değerlendirmiş İçişleri Bakanlığı’nın failleri bir an önce bulmasını istemişti. Ancak daha sonra afişlerin Değirmenci tarafından astırıldığı ortaya çıkmıştı. CHP’de kamuoyu baskısıyla olayla ilgili komisyon kurulmuştu. Komisyonun yaptığı araştırmasının uzayabileceği kararın Aralık ya da Ocak aylarına da kalabileceği konuşuluyor. Kulislerde dolaşan bilgilere göre Değirmenci’ye kınama cezası verilecek.  Değirmenci, konuyla ilgili sorularımıza “Hiçbir bilgim yok bunlarla ilgili. Benim bilgim yok ki; bilgim olursa fikrim de olur” yanıtı verdi.

STARGAZETE


Etiketler :