Afrika Kaynıyor,  Çayı Kim Demleyecek Acaba?

Afrika Kaynıyor,  Çayı Kim Demleyecek Acaba?

"Fransa kontrolünde bulunan Batı Afrika bugünlerde ilginç gelişmelere sahne oluyor. Bunları hissetmemek ve gelen seli önemsememek için Makron olmak lazım. Başkası kurtarmaz..."

Mali, Nijer ve Burkina Faso’nun kesiştiği noktada başlayan ve bu üç ülkeyi iyice tehdit eden terör olayları halkı canından bezdirmiş durumda. Olay mahallerinden yakalanan canlı teröristler, kendilerine eğitim ve lojistik olarak Fransa’nın destek verdiğini ifade etmiş ve bu görüntüler sosyal medyada dalgalar halinde yayılmakta...

 
Bu durum halkın öfkesinin giderek daha da artmasına sebep oluyor. Güvenlik sıkıntısı, sadece terör bölgelerini etkilemiyor. İç bölgelere ve güneye doğru durmadan devam eden iç göç beraberinde başka sıkıntıları da getiriyor. 


Bu sebeple Mali ve Burkina Faso da eşzamanlı olarak “Fransa’yı kovma” gösterilerinin planlandığı sürekli paylaşılıyor. Sosyal medya üzerinden organize olan halk Mali’de gösterilerini yaptılar. Mali hükümeti buna izin verdi. Ancak Burkina’da beklenenin tersine gelişmeler oldu. Kabinede görev yapan bazı Hristiyan bakanlar buna karşı çıkarken genel olarak gösterinin yapılmasına izin verileceği beklenmekteydi. 


Ancak gösteriden iki gün önce bu konuda önderlik edenler bir gece operasyonuyla tutuklandı. Toplanan halk da gaz bombası ve coplarla dağıtıldı. Askerin sert müdahalesi şaşkına çevirdi.
  Halk şimdi şunu soruyor: “biz huzurumuzu sağlamak ve terörü bitirmek için Fransa’yı kovmak istiyorduk. Ancak ondan önce Fransa sevicilerden mi başlamak lazım?” bunlar bölgede yeni gelişmeler habercisi gibi görülüyor. 


Asker içindeki hareketlilikten de askeri bir darbeyi bekleyenler yok değil... 
Rüzgâr eserse sadece tozları kaldırmaz. Toz gözleri de yakar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.