Afrin'deki depremzedeler çadırlara yerleştiriliyor.

Afrin'deki depremzedeler çadırlara yerleştiriliyor.

Cinderes'teki depremzedelerden Nawaf Abidon:- "Kalacak yer kalmadı, sokaklar evimiz oldu. Okullar dolu, geçici barınma merkezleri doldu. Evi olanlarla 4-5 aile bir arada kalıyor. Çocuklar hasta, şu an ne yapacağımızı bilmiyorum"

AFRİN (AA) - ETHEM EMRE ÖZCAN - Merkez üsleri Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin ilçesinin Cinderes beldesinde yüzlerce bina yıkılırken, binlerce depremzede hayırseverlerin desteğiyle sağlanan çadırlarda barınmaya başladı.

Depremlerden etkilenen Suriye'nin kuzeybatısında muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde büyük yıkımlar yaşandı.

Afrin ilçesinin Cinderes beldesinde yüzlerce ev depremden zarar gördü, çok sayıda bina yıkıldı. Beldede 500'den fazla kişi depremler nedeniyle hayatını kaybetti, binlerce depremzede evsiz kaldı.

Yerel meclis ve yerel yardım kuruluşları geçici barınma merkezleri kurarken, buralarda kalacak yer bulmayan aileler ise çadırlarda yaşamaya başladı.

Evini ve yakınlarını depremde kaybeden acılı aileler, yaslarını derme çatma çadırlarda tutuyor.

Depremzedeler bir yandan da dondurucu soğuklarla mücadele ediyor. Soğuk havaların hakim olduğu bölgede depremzedeler kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), beldede arama ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

- "Evi olanlarla 4-5 aile bir arada kalıyor"

Cinderes'teki depremzedelerden Nawaf Abidon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremde enkaz altında kalmaktan son anda kurtulduğunu ancak evini kaybettiğini söyledi.

Abidon, "Kalacak yer kalmadı, sokaklar evimiz oldu. Okullar dolu, geçici barınma merkezleri doldu. Evi olanlarla 4-5 aile bir arada kalıyor. Çocuklar hasta, şu an ne yapacağımızı bilmiyorum. Durumlar çok ama çok kötü, kalacak bir ev bulmadığımız için çadırlara sığındık." ifadesini kullandı.

Kaldıkları çadırın dayanıksız olduğunu belirten Abidon, "Sığındığımız çadırlar da çok iyi değil, barınmaya elverişli değil. Evdeki eşyalarımızın tümü enkaz altında kaldı." diye konuştu.

- "İnşallah enkaz bir an önce kaldırılır"

Cinderes sakinlerinden Emin Hac Sado da depremde evini kaybettiğin belirterek çadırını enkazın yanına kurduğunu dile getirdi.

Sado, bölgede ev kiralarının 100 dolar civarında olduğunu ve bu parayı karşılayacak güçleri bulunmadığını vurgulayarak hayırseverlerin destekleriyle çadır temin edebildiğini anlattı.

Başka bir yere gidecek durumlarının olmadığını vurgulayan Sado, çok sayıda ailenin evsiz kaldığını ve ilçede depremzedeler için kurulan geçici barınma merkezleri ile çadır kentlerin dolduğunu belirtti.

Sado, "Hayırseverlerin desteğiyle inşallah buralar tekrar imar edilir ve enkaz bir an önce kaldırılır. Belki ülkeler bize destek olur. Bu deprem, Allah’ın bir takdiriydi." dedi.

Depremlerde Suriye'de, yarısından fazlası muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde olmak üzere, en az 3 bin 688 kişi hayatını kaybetti, 14 bin 749 kişi yaralandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.