Afşin'de umutlar tükeniyor..!

Afşin'de umutlar tükeniyor..!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde göçükte toprak altında kalan 9 işçi için endişeli bekleyiş sürüyor. Toprak alıtndaki Adnan Demirin babası Durmuş Demir, Başbakan Erdoğan'a seslendi!

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne kömür sağlayan Çöllolar kömür sahasında meydana gelen göçükte toprak altında kalan 9 işçi için endişeli bekleyiş sürüyor. Ancak olması muhtemel çöküntü ve hava muhalefeti dolayısıyla çalışmalara ara verildi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, toprak kaymasının gerçekleştiği Afşin ilçesi linyit sahasında incelemeler yaptı. Kayıp 9 kişinin yakınları Bakan Çelik’le görüştü. Çöküntüde kalanların yakınları kendilerine sahip çıkmadığını dile getirerek şunları söyledi: "Bu toprak altında kalan zaten ölmüştür. Biz cenazelerimizi istiyoruz. Bizi yalnız bırakmayın."

Öte yandan toprak altında kalan Adnan Demirin babası Durmuş Demir ve yeğeni Kazım Tapan çökük alanından Başbakan'a seslendi. "A santralinde 35 yıldır her hangi bir çöküntü olmadı. B santralinde özel şirketler elden olasından kaynaklanıyor; çünkü 60 metre olmasından güvenli yol 10-15 metre olarak yapılıyor. Daha fazla kömür alabilmek için bu can pazarı yaşanıyor." dedi.

Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, "Çöküntüde kalan işçilerin yakınlarına sağduyu davranmaları gerektiği; ellerindeki tüm imkanları seferber ettiklerini; en kısa zamanda ulaşmak istediklerini bunun için devlettin tüm imkanlarını kullandıklarını söyledi." diye konuştu.
 

Etiketler :