Afyon'da Sezer Krizi

Afyon'da Sezer Krizi

AFYON Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın, 'Ahmet Necdet Sezer'in ilimize ne faydası oldu ki' sözlerinin ardından, kentte şimdi yeni bir tartışma yaşanıyor.

Ali Ekber ERTÜRK'ün haberi

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde, 10 ay önce indirilen eski Cumhurbaşkanı Sezer'in adını taşıyan tabelanın hala takılmamış olması kriz yarattı. Kimi Afyonlular, Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş'ın şubattaki rektörlük seçimi öncesi tabelayı kasıtlı olarak indirdiği görüşünde. Altuntaş ise 'Daha iyisini takacağız' diyor. İşte o tartışma:

TEK CUMHURBAŞKANI O
Süleyman Akagündüz (Türkiye Muhtarlar Derneği Afyon Şube Başkanı): Afyon'umuzdan bir cumhurbaşkanı çıktı. Niye o tabelayı indirdiler, suçu neymiş Sayın Sezer'in? Bu levha oraya Senato kararıyla asıldı. Sayın Sezer mi 'Benim adımı verin' dedi? O bizim gururumuzdur. Eğer o levha asılmazsa çivimizi çekicimizi getirir, üniversitenin dışındaki bölüme kendimiz dikeriz.

Mehmet Özer (Yenice Mahallesi Muhtarı): Sayın Sezer için 'ne hizmeti oldu ki' diyorlar. Sayın Sezer'i ziyaret ettiğimizde, 'Bize faydanız olmadı' demiştik. O da 'Milletvekilleriniz herhangi bir talepte bulunmadı ki' demişti. Niye bu tabelayı indirdiler, açıklama bekliyoruz.

Hüseyin Tutkun (Genç Atılımcılar Derneği Başkanı): Afyon'un öz evlatlarının siyasi menfaatler için kullanılmaması gerekir. Tabelanın asılmaması, Rektörlük seçimlerinde bazı odaklara şirin gözükmek için yapılan uygulama olarak algılanıyor. Yarın başkası da Afyonlu Bakan Veysel Eroğlu'nun adını taşıyan bulvarı mı kaldırsın?

Mehmet Güzbey (Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı): 10 aydır yerlerde sürünüyorsa kasıt var. 2 günde tamir edilip yerine asılabilirdi. Cumhurbaşkanımıza yapılan hiç hoş olmamıştır.

İsmail Akar (Afyon Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı): Bu levhanın indirilmesinde kasıt var. 'Öğrencilerin başına düşecek' denmesi inandırıcı değil. Tabela, korunaklı alanda. Bunu, rektörün iktidara sinyal vermesi olarak yorumluyoruz. Sezer, Afyon'un gurur duyduğu bir devlet adamıdır.

HASTANEDEN DE BY- PASS
Kriz sürerken, üniversiteye bağlı 'Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin web sayfasından da Sezer'in adı silindi.

TABELA PASLANMIŞTI YENİSİ YAPILACAK
2007 yılında Sezer tarafından rektör olarak atanan Prof. Dr. Ali Altuntaş da AKŞAM'ın sorusuna Özel Kalem Müdürlüğü aracılığıyla 'O tabela paslanmış, yamulmuştu. Öğrencilerin ve personelin başına düşmesin, zarar vermesin diye indirdik. Hayati tehlike taşıyordu. Yerine daha iyisini, ışıklısını yapacağız. İhaleye çıktık' yanıtını verdi. Altuntaş, 'Neden bugüne kadar yenisi takılmadı' yönündeki sorulara ise cevap vermedi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :