Ağaoğlu rüzgardan enerji üretiyor

Ağaoğlu rüzgardan enerji üretiyor

Ağaoğlu Şirketler Grubu, inşaatın ardından enerjiye de el attı. Şirketin ilk rüzgar santrali ise Mersin'de!

 

Ağaoğlu Enerji Grubu’nun 5 Temmuz 2007’de üretim lisansını aldığı Mersin İli, Mut İlçesi yakınlarında yer alan 33 MW’lık Mersin Rüzgar Enerjisi Santrali 19 Mart 2010 itibarıyla enerji satışına resmen başladı.

Ağaoğlu Şirketler Grubu, enerji üretimine resmen başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kabulü yapılarak üretime başlayan 33 MW kapasiteli Mersin Rüzgar Enerjisi Santrali, toplam 90 Milyon Türk Lirası yatırım maliyeti ile tam 8 ay gibi rekor kısalıkta bir sürede tamamlanarak hizmete girdi. Santralin yılda asgari 120 milyon kWh enerji üreterek 12.000 konutun elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor.

Mersin Rüzgar Enerjisi Santrali, ülke ekonomisi ve çevre açısından da kazanç sağlayacak bir yatırım olma özelliği taşıyor. Santral, yıllık 72 bin tonluk karbondioksit emisyonunu engelleyecek. Bu yatırım sayesinde, ithal edilen fosil yakıtlar için her yıl ödenen 10 milyon Türk Lirası tutarında yerli kaynağın ülke dışına çıkışının da önüne geçecek.

Önümüzdeki 3 yıllık dönemde enerji yatırımlarını büyütmeyi planlayan Ağaoğlu Enerji Grubu, toplam 1.000 MW’lık portföy oluşturarak enerjiye yaklaşık 2 milyar Dolar’lık yatırım yapmayı hedefliyor. Devreye giren Mersin Rüzgar Enerjisi Santrali’ni, inşaatına başlanan 93 MW’lık Bandırma Şah RES ve 14 MW’lık Seferihisar Rüzgar Enerjisi Santralleri izleyecek.

Santralin devreye girmesi vesilesiyle bir konuşma yapan Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Dr. Murat Onuk, santrali türbin sözleşmesini müteakip tam 8 ay gibi rekor bir sürede devreye alarak Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun inşaat sektöründeki yüksek performasını yakalamayı başardıklarını söyledi. Enerji yatırımlarının hızlanarak artacağını söyleyen Onuk; “Mersin Rüzgar Enerji Santralimiz ile bölge ve ülke ekonomisine de önemli bir katkı sağlayacağız. Elektrik satışında önceliği grup şirketlerimizin elektrik ihtiyaçlarının karşılanmasına vererek Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun karbon ayak izini de silmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Etiketler :