Ağar'dan Mehmet Eymür'e cevap

Ağar'dan Mehmet Eymür'e cevap

Mehmet Ağar, Mehmet Eymür’ün iddialarına cevap verdi. Ağar, “20 senedir aynı şeyler söyleniyor. Herkes kimin ne olduğunu biliyor” dedi.

Özel timci Ayhan Çarkın’ın itiraflarıyla başlayan ve 1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerle devlet içindeki yasadışı faaliyetlere yönelen soruşturma, MİT eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün ifadeleri ile derinleşti. Soruşturmayı yürüten özel yetkili Ankara Başsavcı Vekilliği’nin eski bakan Mehmet Ağar, eski MİT’çi Korkut Eken ile halen Ergenekon davasında tutuklu olan eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin’i ‘şüpheli’, eski Başbakan Tansu Çiller ile eşi Özer Uçuran Çiller’i ise ‘tanık’ sıfatıyla dinleyeceği belirtildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski MİT Kontr-Terör Daire Başkanı Eymür’ün savcılıkta verdiği ifadede, dönemin Emniyet Genel Müdürü Ağar, MİT Kaçakçılık Daire Başkanı Eken ve Özel Harekat Başkanvekili İbrahim Şahin’le ilgili çarpıcı iddialar yer aldı.

Eymür, ifadesinde Tarık Ümit’in göreve geldiği ilk günlerde kendisine ‘40 kişilik ölüm listesi’ gösterdiğini belirterek “Bazılarının üzeri çizilmişti. İnfazları vardı. Behçet Cantürk ismi de çizilenler arasındaydı. Bunları MİT Müsteşarlığı’na rapor ettim. Tarık Ümit, ölüm listesini bana verdiği için Ağar, Eken ve Şahin tarafından oluşturulan ekip tarafından öldürüldü. Ümit’in kaybolmadan önce Abdullah Çatlı tarafından sorgulandığını, Özel Harekat polisleri Ziya Bandırmalıoğlu ve Ayhan Akça tarafından alınıp götürüldüğünü tespit ettim” dedi.

“Yaprak’ın parası Ağar’a”

Eymür, ifadesinde MİT muhbiri Tarık Ümit’in de içinde bulunduğu ekip tarafından öldürülen Savaş Buldan’ın üzerinden çıkan paraları Ağar’ın aldığını iddia etti. Kaçırılan Mehmet Ali Yaprak’tan şantaj yoluyla alınan paranın da Ağar’a aktarıldığını ileri süren Eymür, Ömer Lütfi Topal cinayetinin de özel harekatçı polisler tarafından işlendiğini ileri sürdü.

‘20 senedir aynı sözler’

Savcılığın hem Eymür’ün suçladığı hem de gözaltına alınan diğer özel harekatçıların haklarında çeşitli iddialarda bulunduğu, Mehmet Ağar, Korkut Eken ve Ergenekon sanığı İbrahim Şahin’i “örgüt yöneticiliği” suçlamasıyla ifadeye çağıracağı öğrenildi. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller’in de ‘tanık’ sıfatıyla dinleneceği belirtildi.

Suçlamaların odağındaki isim olan Mehmet Ağar iddialarıyla ilgili olarak “20 senedir aynı şeyler söyleniyor” dedi.

Ağar, özel bir ekip oluşturduğu ve faili meçhul cinayetlerin bu ekip tarafından işlendiği yönündeki ilişkin iddialara karşılık olarak da “Herkes kimin ne olduğunu biliyor. Herkes, her şeyi biliyor” karşılığını verdi. Ağar, iddialarla ilgili bir açıklama yapacağını belirterek “Yarın (bugün) basın ajansları ile konuşacağım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum