Ağca, Bugün Tahliye Oluyor

Ağca, Bugün Tahliye Oluyor

Bugün tahliye olacak olan Ağca, cezaevinden çıkar çıkmaz, sağlık raporu onaylanmadığı için askerlik şubesine götürülecek.

GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Baştabipliği'nin, 16 Ocak 2006'da, Mehmet Ali Ağca hakkında "İleri derecede anti sosyal kişilik bozukluğu" tanısıyla verdiği "Askerliğe elverişli değildir" kararlı sağlık raporunun, Milli Savunma Bakanlığı Sağlık Dairesi Başkanlığı'nca onaylanmadığı ortaya çıktı.

Mehmet Ali Ağca'ya geçen çarşamba günü haber verildi. Ağca, tahliye olur olmaz, güvenlik güçlerince askerlik şubesine götürülecek. Ardından, kontrol muayenesi için GATA Komutanlığı'na sevk edilmesi bekleniyor.

Görevlilerin bir ihmalinin söz konusu olduğunu söyleyen Ağca'nın avukatı Hacı Ali Özhan, Ağca'nın tekrar doktora gönderilmesine karşı çıkacaklarını, serbest bırakılması yönünde talepte bulunacaklarını bildirdi.

Özhan, Ağca'nın, bu gelişmeden dolayı çok üzgün olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Mehmet Ali Ağca'nın kamu hizmetinden kaçma gibi bir düşüncesi yok. Bu niyetle bunu yapıyor değil. Bana söylediği, "Ben elime silah alamam. Dinsel inançlarıma, felsefi değerlerime aykırı. alamam bundan sonra."

Avukat Özhan, binlerce insanın silah taşıdığı bir ortamda, Ağca'nın askerlik yapmasının can güvenliği açısından da risk oluşturacağını savundu.

Avukat, Başbakan Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Gönül'e çağrıda bulundu: "Dünyanın gözünün bu noktada olduğu bir konuda, Sayın Başbakanımız'ı ve Milli Savunma Bakanımız'ı konuya duyarlı olmaya, konuya müdahil olmaya ve bir yanlışlık varsa derhal önlenmesi için görevlilere talimat vermeye çağırıyorum." 

 

Etiketler :