Ağca'nın avukatından Kılıçdaroğlu'na soru

Ağca'nın avukatından Kılıçdaroğlu'na soru

Ağca'nın avukatından CHP'ye Yılmaz Güney tepkisi.

Mehmet Ali Ağca'nın vekili Avukat Mustafa Demirbağ, TRT'deki bir programa Ağca katıldığı için Meclis'e soru önergesi veren CHP'ye tepki gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fransa'da Yılmaz Güney'in mezarını ziyaret etmesini eleştiren Demirbağ, "Yılmaz Güney'in silahla vurarak öldürdüğü Hakim Sefa Mutlu cumhuriyetin hakimi değil miydi?" sorusunu yöneltti.

Yazılı açıklama yapan Avukat Mustafa Demirbağ, müvekkili Mehmet Ali Ağca'ya yönelik mazı medya kuruluşlarında linç kampanyası yürütüldüğünü söyledi. Demirbağ, "Bu linç kampanyasına sonuna kadar destek olan CHP, müvekkilimin katıldığı TRT'deki bir televizyon programı hakkında Meclis'te soru önergesi vermeye kadar işi vardırmıştır. CHP Genel Başkanı ve beraberindeki heyet, dün Paris'te Hakim Sefa Mutlu'nun katili Yılmaz Güney'in mezarını ziyaret etmiştir. Kahraman gibi kutsanan Yılmaz Güney'in 1974'te silahla vurarak öldürdüğü Sefa Mutlu cumhuriyetin hakimi değil miydi? CHP yönetiminin konu Ağca olunca yürüttüğü bu kin ve nefret kampanyası, hakim katilleri söz konusu olunca farklı bir hal almaktadır." ifadelerini kullandı.

Avukat Demirbağ, açıklamasına şöyle devam etti: "Katilleri kutsayan CHP yönetimi Türk milletinden, Mutlu'nun ailesinden ve Mehmet Ali Ağca'dan özür dilemelidir. Hiçbir kişi, kurum, siyasi parti 'benim katilim iyidir' mantığıyla hareket edemez, bu ihanettir. Müvekkilim Mehmet Ali Ağca, 'ben masumum' demektedir. 30 yıldır müvekkilimin bu çığlığını duymayan bazı kesimler İpekçi dosyasında gizlenen bazı gerçekleri er ya da geç öğreneceklerdir. Ağca, kendisi hakkında 'şerefsiz katil' diye manşet atanlara sormaktadır; 'Yılmaz Güney şerefli katil mi? Bu şerefi devletin hakimine kurşun sıkmakla mı aldı? "

 

Etiketler :