Ağır hasta olduğu gerekçesiyle salınmıştı

Ağır hasta olduğu gerekçesiyle salınmıştı

Çok ağır hasta olduğu gerekçesiyle cezaevinden salıverilen Hurşit Tolon dün gece 70 milyonla alay etti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılan Tolon, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu dönemde tahliye edilmesi için defalarca mahkemeye başvurmuştu. 13 kilo kaybettiğini belirten Tolon, hasta olduğunu iddia ettiği için mahkemece defalarca sağlık kuruluşlarına sevkedilmişti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde de tetkiklerden geçirilen Tolon'un kanser olabileceği ileri sürülmüştü, fakat öyle bir bulguya rastlanmamıştı. Tolon'a GATA'ya sevkedildikten sonra tahliye yolu açılmıştı.

Şimdilerde ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' suçundan tutuksuz yargılanan ve sağlık sorunları olduğu için cezaevinde tutulmayan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, baloya eşi ile yaptığı vals dansı ile damgasını vurdu. Gayet sağlıklı görünen Tolon'un dakikalarca pistte kalması da dikkat çekti. Tolon'un dans sırasında eş değiştirerek başka birisiyle dans etmesi de gözlerden kaçmadı. Gazetecilerin sık sık kendisini görüntülemesinden rahatsız olan Tolon, yüzünü objektiflerden kaçırmaya çalıştı. Gazetecilerin çekmediğinden emin olan Tolon, daha sonra emekli orgeneral Nejdet Timur ile koyu bir muhabbete daldı.

BALOYA TOLON'UN DANSI DAMGA VURDU

Vakit'in sahte profesör olduğunu ortaya çıkardığı Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ da balodaydı ve Cumhuriyet ödülü verilen isimler arasındaydı. Konuşma yapması istenen Çığ'ın Cumhuriyet Bayramı yerine ‘Herkesin Kurban Bayramını...' demesi gülümsemelere yol açtı.

Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Can Kıraç, Erdoğan Demirören, Asım Kocabıyık, yazar Hıfzı Topuz, Altemur Kılıç, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'nın ödül aldığı gecede, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ödülü CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Zehra Eyicil'e, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden'in ödülü de Sözcü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Neşet Şenizel'e verildi.

Aylarca hastalığını bahane göstererek birçok Ergenekon sanığı gibi cezaevine girmemek için türlü yollara başvuran, hapis yatmamak için 13 kilo veren emekli orgeneral Hurşit Tolon, tahliye olduktan sonra balolara katılıp dans bile ediyor!

TAHLİYE GEREKÇESİ DEĞİŞMİŞ SAĞLIK SORUNU OLMUŞTU

Hurşit Tolon, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Necat Ede'nin delil yetersizliği kararıyla 6 Şubat 2009'da tahliye olmuştu. Ergenekon terör örgütü soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcıları, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına itiraz etmişti. Mahkemeye dilekçeyle birlikte 25 klasörlük delil dosyası sunulmuş, Tolon hakkında verilen tahliye kararının kaldırılması ve yakalama emrinin çıkartılması istenmişti. Dosyayı 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı Vedat Y. Abdurrahmanoğlu, üye hakimler Selda Kutluata ve Oktay Açar'dan oluşan heyet yaklaşık 6 saat boyunca incelemişti. Mahkeme heyeti, üye hakimin “beraat” niteliğindeki gerekçesini değiştirmişti. Tolon'un “sağlık sorunu ve yaşı” nedeniyle tutuksuz yargılamasının yapılmasına hükmedilmişti.

Etiketler :