Ağır mı ağır benzetmeler

Ağır mı ağır benzetmeler

İdris Naim Şahin BDP'li vekiller arasındaki telefon görüşmelerini aktarınca Sırrı Süreyya Önder'den sert bir tepki geldi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in TBMM'deki gensoru görüşmeleri sırasında BDP'li milletvekillerinin kendi aralarında yaptıkları konuşmayı aktarması, BDP'lilerin 'telefonlarımızı dinliyorsunuz' isyanına neden oldu. Radikal'den Deniz Zeyrek'in haberin göre, mahkemelerin telefon dinleme kararlarını hayata geçiren kurum olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) yetkililerine göre, bir milletvekilinin telefonunun TİB üzerinden yasal olarak dinlenmesi imkânsız.

BDP'Lİ VEKİLLERİN TELEFONU NASIL DİNLENMİŞ

Başka biri dinlenirken milletvekilinin dinlemeye takılması mümkün, ancak Şahin'in, kendi aralarında konuştuklarını söylemesi, dinlenenlerden en az birinin vekil olduğunu kesinleştiriyor. TİB yetkililerine göre özel yetkili savcılar terörle mücadeleyi bahane edip başvuru yapsalar bile, milletvekilinin dokunulmazlığı olduğu için hiçbir hâkim dinleme kararı veremez. Dolayısıyla Şahin'in kastettiği konuşma ya TİB dışındaki bir yöntemle dinlendi ya da daha önce örneği görüldüğü üzere, BDP'li vekillerin telefonları, başka 'kod isimlere' ait gibi gösterilip mahkemeden karar çıkartıldı. İki yöntem de suç ve ağır yaptırımları var.

Önder: Mühim bir eşeklik

BDP'li Sırrı Süreyya Önder dün, "Mühim bir eşeklik, ahmaklık yapılmıştır. Bakanın zekâsı, söylediğim söz başka yerlere gider diye düşünmeye yetmiyor. Sanki marifet yapmış gibi, öküzün göle rahatladığı gibi pat pat söyledi" diye tepki gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.