AGİT Genel Sekreteri, Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Xhaçka ile görüştü.

AGİT Genel Sekreteri, Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Xhaçka ile görüştü.

TİRAN (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Helga Maria Schmid, temaslarda bulunduğu Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Arnavutluk...

TİRAN (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Helga Maria Schmid, temaslarda bulunduğu Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Olta Xhaçka ile görüştü.

Schmid, Xhaçka ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, Arnavutluk’un AGİT'in aktif ve güvenilir bir üyesi olduğunu söyledi.

Ukrayna'daki saldırganlığın bu ülkenin de ötesine etkisi olduğunu ve bu yüzden çok zor zamanlarda yaşadıklarını ifade eden Schmid, "AGİT’in, Avrupa'nın güvenlik mimarisi için ana sütun olduğu konusunda anlaştık. Bölgesel işbirliğinin teşkilatımızın tarafında olduğunu düşünüyorum. Arnavutluk'un dış politika alanında varılan başarılardaki rolünden çok etkilendim." diye konuştu.

Schmid, AGİT'in misyonları aracılığıyla Avrupa ve Asya'da sahada gerçekleştirdiği çalışmaların da önemine değindi.

Bakan Xhaçka ise Schmid ile yaptıkları görüşmenin, Avrupa'nın güvenliği ve işbirliği için zor bir zamanda gerçekleştiğini vurguladı.

Xhaçka, Kuzey Makedonya'nın 2023 yılı AGİT Dönem Başkanlığını üstlendiğine ve bu yüzden AGİT'in bu sene bölge için özel rolü olduğuna değindi.

Arnavutluk'un AGİT misyonunun, çok iyi bir işbirliğine sahip olduğunu belirten Xhaçka, "Teşkilatın ülkemizin daha fazla reform ve modernizasyonundaki katkısından memnuniyet duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.