'Ağlanacak ne vardı'

'Ağlanacak ne vardı'

Peres'ten Emine Erdoğan'ın Davos'taki ağlamasına tepki

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Türkiye ile yaşanan krizlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peres Emine Erdoğan'ın Davos'taki tartışma sırasında ağlaması hakkında, "Ağlanacak ne vardı, anlamadım" dedi.

Davos krizinden bir buçuk yıl sonra İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, bir internet sitesine Başbakan Erdoğan'la yaşadığı sert tartışmaya ilişkin duygularını anlattı.

İsrail'in etkili haber portalı Ynet'e konuşan Peres, Davos krizinde Başbakan Erdoğan'ın kendisine iftira attığını savundu.

Peres, "Hayatımda bana çok iftira atan oldu. Bu beni etkilemez" sözleriyle kendini savundu.

AĞLANACAK NE VARDI, BİLMİYORUM

İsrail Cumhurbaşkanı'na Emine Erdoğan'ın, Davos'taki tartışma nedeniyle ağladığı da hatırlatıldı. Peres buna şöyle cevap verdi:

"Ağlanacak ne vardı bilmiyorum. Erdoğan'a, İstanbul'a 10 bin füze atılırsa nasıl hareket edeceğini sordum. Ben bir tahrik yapmadım. Sözleri çok ağırdı. Konuşmamı bitirdiğimde büyük alkış aldım."

'Peki şu an Türkler ile ne oluyor?' sorusunu ise Peres şu ifadelerle yanıtladı:

"Türkiye İsrail'e yönelik tutumunu değiştirdi. İsrail Türkiye'ye karşı tutumunu değiştirmedi. Ben İsrail'in yine bu konumunda kalmasını öneriyorum. Türkiye ile ne olacağını göreceğiz. Sabırla bekliyorum. Hemen bir şeye cevap vermek zorunda olmadığımızı düşünüyorum."

YARDIM GEMİSİ APTALCA BİR GİRİŞİMDİ

İsrail Cumhurbaşkanı, Gazze'ye yardım gemileri gönderilmesini ise "aptalca bir girişim olarak" nitelendirdi.

"Gazze'ye ablukanın kalkmasını isteyenlerin gemilere ihtiyacı yok" diyen Peres, Gazze'yi yönetenlere telefon edip, İsrail'e yönelik tehdide ve ateşe son vermelerini söylesinler, abluka kalkar" dedi.

KOLTUK ALÇALMASA BİR ŞEYİMİZ EKSİLMEZDİ

Peres, koltuk krizi konusundaysa "Bunu yapmasak bir şeyimiz eksilmezdi" sözleriyle Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'u eleştirdi.

Etiketler :