Ahi Baba UNESCO ödülüne aday gösterildi

Ahi Baba UNESCO ödülüne aday gösterildi

Ahi Baba Karagüllü, 'Yaşayan İnsan Hazineleri' ödülüne aday gösterildi.

Kırşehir'de, ahiliğin yıllarca simgesi olan 'Ahi Baba' Mustafa Karagüllü, somut olmayan kültürel mirası koruma çerçevesinde, Unesco tarafından verilen 'Yaşayan İnsan Hazineleri' ödülüne aday gösterildi.

1952 yılında kurulan Kırşehir Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ne seçildiği günden bugüne kadar aralıksız başkan olarak görev yapan Karagüllü, ayrıca Türkiye'nin Osmanlı geleneğinden günümüze kalan tek Ahisi olarak da biliniyor. Karagüllü'nün, 'Yaşayan İnsan Hazineleri' ödülüne adaylığı için Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bir dosya sunulduğu öğrenildi.

Sanatını usta-çırak ilişkisi ile öğrenen, bilgi ve becerisini uygulamada üstün, konusunda ender bulunan bilgilere sahip, kendini yaptığı işe adayan, bilgi ve becerilerini çırağa aktarma becerisi olan kişilere, Birleşmiş Milletlerin kültür kuruluşu Unesco tarafından 'Yaşayan İnsan Hazineleri' ödülü veriliyor. Adı, esnafın piri Ahi Evran-ı Veli'nin adı ile anılan 'Ahi Baba' unvanlı Mustafa Karagüllü'ye bu ödülün verilmesi yönünde teklif sunulduğu bildirildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :