Ahilik;  Ahlak ile sanatın ahenkli bir bileşimidir

Ahilik; Ahlak ile sanatın ahenkli bir bileşimidir

Samsun Valisi Zülkif Dağlı Ahilik Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan Ahilik teşkilatı; insanlara zanaat ve güzel ahlak kazandırmak için kurulmuştur. Ahilik geleneği; doğruluğu, iyi ahlakı, kardeşliği, dayanışmayı, emeği içinde barındıran, esnaf ve sanatkârımızı daima hak ve adalet etrafında birleştirmiş, birlik ve beraberliğimizin tesis edilmesinde öncü rol oynamıştır.

Medeniyetimizin gelişmesine, kültür, sanat ve ticaret hayatımızın zenginleşmesine ve çalışma hayatında ahlaki değerlerin yerleşmesine büyük katkılar sağlamıştır.

Sosyal ve ekonomik ilişkilerin uzlaşmacı bir anlayışla kurulmasını amaçlayan Ahilik teşkilatı, bu özelliğiyle de insanlığa ışık tutmuştur. Bugün uygar dünya ülkelerinin toplumlarında uygulamaya çalıştıkları bu değerler, 13’üncü yüzyılda Anadolu Türkleri tarafından 'Ahilerin Vizyonu' olarak uygulanmış ve böylece diğer ülkelere de örnek olmuştur.

Ahlak ile sanatın ahenkli bir bileşimi olan Ahilik, sadece bir ticari meşguliyet değildir; manevi değerlerimizin, geleneklerimizin ve kültürümüzün muhafızı, sosyal dayanışmanın teminatı, güvenirliğin ve dürüstlüğün simgesidir.

Güçlü altyapısı, genç ve yetenekli iş gücü ile Karadeniz Bölgesi’nin en güçlü sanayi ve ticaret merkezi olan ilimizin değerli esnaf ve sanatkârları başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.