Ahmedinejad, dünyaya meydan okudu

Ahmedinejad, dünyaya meydan okudu

İran Cumhurbaşkanı Dr Ahmedinejad, zulüm ve haksızlıkların kökü dünyada kazınıncaya ve Mehdevi adaletinin bayrağı dikilinceye kadar İran halkının tavrından taviz vermeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Dr Mahmud Ahmedinejad, yurtiçi gezileri kapsamında gittiği Gilan eyaleti merkezi Reşt kentinde, daha önceki bütün gezilerinde de yaptığı gibi ilk önce bölgenin şehid ve gazi ailelerini ziyaret etti.

Dr Ahmedinejad bu ziyaretinde 6 şehid ailesine “Milli İftihar” nişanı bağışlayarak “Bu nişan bizim en iyi insanlarımıza yönelik takdir ve teşekkürümizin bir ifadesidir. Bu nişan Şehid ve gazi bütün ailelere verilecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad daha sonra söz konusu şehid ve gazi ailelerine hitaben yaptığı konuşmada saadet, insani kemal zirvesi ve ölümsüzlüğe ulaşmanın tek yolunun özveri ve fedakarlık olduğu ve özveri oranı yüksek oldukça kemal düzeyinin de o denli yüksek olacağının altını çizerek “Özveri kültürü İlahi Enbiya ve evliyaların kültürü ve aynı zamanda Hz Peygamber Efendimizle-s- ter temiz sülalesinin mirasıdır” dedi.

Dr Ahmedinejad konuşmasının başka bir bölümünde İslam İnkılabı düşmanlarının 32 yıllık inkılap boyunca dayatmalı savaş ve çeşitli terör eylemleriyle İran halkını yolundan caydırmaya çalıştıkları, ancak bu halkın direnci ve özverileri yüzünden daima başarısız kaldıklarını hatırlatarak “Düşmanlar, “bakın İran her tarafı ele geçirecek” diye korku yaratmaya çalışıyorlar. Ama onlar şunu da bilsinler ki, biz daha yolun başındayız. Çünkü İran halkı dünyadaki zulüm ve adaletsizliklere karşı direnmektedir. İnkılapçı bu halk, zulüm ve adaletsizliklerin kökü dünyada kazınıncaya ve Hz Mehdi’nin-s- adalet bayrağı dikilinceye kadar direncini sürdürecek ve tavrından bir adım geri atma arzusunu düşmanın kursağında bırakacaktır” dedi.


 

Etiketler :