Ahmedinejad nefret dolu

Ahmedinejad nefret dolu

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, 11 Eylül saldırılarının arkasında ABD'nin olabileceğini söyleyen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı kınadı.

Barack Obama, BBC Farsça Televizyonu'na verdiği mülakatta, Mahmud Ahmedinejad'ın sözlerinin, "saldırgan" ve "nefret dolu" olduğunu söyledi.

Obama bu tip bir açıklamanın affedilemez olduğunu belirtti.

ABD Başkanı ayrıca, böylesi çirkin açıklamalar yapan bir liderin halkına hizmet etmediğini ve yardımcı olmadığını da sözlerine ekledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, tartışma yaratan sözlerini, dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada sarfetmişti.

Ahmedinejad'ın sözleri sonrası, Amerika Birleşik Devletleri'nin ve bazı Batılı ülkelerin delegeleri, Genel Kurul Salonu'nu terk etmişlerdi.

Obama İran'a çağrıda bulunmuştu

ABD Başkanı Barack Obama, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları sırasında yaptığı konuşmada, İran'a, nükleer programının tamamen barışçıl olduğunu kanıtlama çağrısında bulunmuştu.

Barack Obama ayrıca, İran'a yönelik yaptırımların ve bu ülkenin tecridinin son bulabilmesini sağlayacak görüşmeler için, kapının hala açık olduğunu söylemişti.

Tahran Yönetimi de kısa bir süre önce nükleer programıyla ilgili olarak altılı görüşmelere yeniden başlayabileceğinin sinyalini vermişti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesiyle Almanya, Çarşamba günü İran'a bu yönde bir teklif daha yapmıştı.

Kaynak: BBCTurkish
 

Etiketler :